Rejimden bir katliam daha: Halep'te yine hastane vuruldu

Halep'te son hastanenin, biri bu gün olmak üzere 7 günde üçüncü kez hava saldırısına uğradığı belirtildi. Hastane kullanılamaz hale gelirken Esad rejiminin sağlık sistemini hedef alması dikkat çekiyor.

Halep'in muhaliflerin denetimindeki bölgesinde bulunan hastanelerden sonuncusunun, bir haftada üçüncü kez hava saldırısına uğradığı belirtildi.

BBC'nin haberine göre M10 kod adlı hastanenin son saldırıda ne kadar hasara uğradığı belli değil, ancak saldırıdan sonra çekildiği belirtilen bir videoda, yıkılmış duvarlar ve yerde bomba kraterleri görülüyor.

Ölenler arasında üç inşaat işçisinin de bulunduğu bildiriliyor.

BİR HAFTADA BİNDEN FAZLA ÖLÜ

Esad güçlerinin Halep'i geri almak için iki hafta önce başlattığı saldırıda şu ana dek binden fazla kişi öldü.

Daha önce de üst düzey bir BM yetkilisi, Halep'in doğusundaki sağlık sisteminin "tamamen yok edildiğini" söyledi ve taraflara, yardım ulaştırılması için 48 saatlik bir ateşkese gidilmesi çağrısı yaptı.

KULLANILAMAZ HALE GELDİ

M10 hastanesine destek veren Suriye Amerika Tıp Derneği'nden Adham Sahloul, bir sığınak delici bombanın 10 metrelik bir çukur açtığını söyledi.

Sahloul ayrıca "Hastane şu anda tamamen kullanılamaz halde. Artık kurtarılamayacak durumda" dedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırıda altı kişinin öldüğünü duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Esad rejimine ait savaş uçakları Dera'daki hastaneleri vurdu
Halep düşüyor Suriye krizi büyüyor

Dünya Haberleri