Regaip Kandili ne zaman idrak edilecek? Kandil için hazırlık yapmak isteyen vatandaşlar için 2020 kandilleri dini günler takviminde açıklandı.Peki 2020 Regaip Kandili ne zaman? 2020 kandilleri hangi günlere denk geliyor. Regaip Kandili üç ayların habercisi olarak kabul ediliyor. Üç aylar recep, şaban, ramazan ayranıdır. Üç aylardan, recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, 'rahmet ve mağfiret gecesi' olarak kabul ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl Regaip Kandili dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor, vatandaşlar bu mübarek günü çeşitli ibadetler yaparak geçiriyor. İşte '2020 Regaip Kandili ne zaman?' sorusunun yanıtı ve 2020 kandilleri...
Dinimizce önemli olan gün ve gecelerden olan kandiller her zaman maneviyat ve haz duygusu yüksek olan gecelerdir. İşte o gecelerden olan ''Regaip'' mağfireti temsil eder. Üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili bu yıl 27 Şubat Perşembe günü idrak ediliyor.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DİNİ GÜNLER TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN
DİYANET 2020 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ
25 Şubat 2020 Recep Ayı
27 Şubat 2020 Regaip Kandili
21 Mart 2020 Miraç Kandili
7 Nisan 2020 Berat Kandili
24 Nisan 2020 Ramazan başlangıcı
19 Mayıs 2020 Kadir Gecesi
23 Mayıs 2020 Ramazan Bayramı Arefesi
24 Mayıs 2020 Ramazan Bayramı 1. günü
30 Temmuz 2020 Kurban Bayramı Arefesi
31 Temmuz 2020 Kurban Bayramı 1. Günü
KANDİL GECELERİ NASIL İBADET ETMELİ?
Hz. Peygamber (s.a.s.), bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir (Tirmizî, Savm, 39). Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsetmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çekidüzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir. Dolayısıyla müminler kandil gecelerinde, hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli; hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur’an-ı Kerim okuyup anlamaya çalışarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler.
Kandil gecelerinin gündüzlerinde yani geceyi takip eden ertesi günde oruç tutmak müstehaptır. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), “Şaban’ın ortasında (yani berat gecesinde) ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu isteyen…’ der.” (İbn Mâce, İkâmetü’s-Salat, 191) buyurmuştur.