PYD, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarından memnun

PYD lideri Salih Müslim, Rusya'nın Suriye'ye müdahalesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. ABD ile Rusya arasında müdahale konusunda gizli bir anlaşma olduğunu ima eden Müslim, "IŞİD'le savaşan kim olursa olsun biz onun yanında oluruz" diye konuştu.

PYD lideri Salih Müslim, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarına ilişkin olumlu açıklamalarda bulundu. Al-Monitor sitesine konuşan Müslim, daha önce de IŞİD'le savaşan kim olursa olsun destekleyeceklerini söylediklerini, bu tavırlarını Rusya'ya karşı da sürdürdüklerini ifade etti. Müslim, "IŞİD'e karşı savaşan her grupla birlikte savaşabileceğimizi ABD'ye de ilettik" diye konuştu. 

Müslim, Rusya'nın IŞİD dışında Suriye'nin kuzeyinde Ahrar Şam ve Nusret Cephesi gibi grupları da vurduğunun hatırlatılması üzerine "Ahrar ve Nusra'nın IŞİD'den farkı yok. Onlar IŞİD'le aynı zihniyete sahipler" dedi.

"Esad'ın uzun vadede yönetimde kalması zor"

PYD lideri, Esad yönetiminin geleceği ile ilgili olarak "Beşar Esad, çatışan tarafların arasında diyaloğun kurulduğu bir geçiş sürecinde yönetimde kalabilir; ama uzun vadede Suriye halkının çoğunluğunu ülkenin başında kalmaya ikna etmesi mümkün görünmüyor" diye konuştu.

ABD ile Rusya arasında gizli anlaşma iddiası

Müslim ayrıca Rusya'nın başlattığı operasyonların, Türkiye'yi Suriye'ye müdahale etmekten alıkoyduğunu savundu. "BM Suriye Temsilcisi Staffan de Mistura'nın planına Rusya destek verirken Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan karşı çıkıyordu. Eğer ABD bir çözüm istiyorsa, bu üç ülkeyi ikna etmek zorunda. Eğer Rusya ile Amerika arasında bu yönde bir anlaşma olmasaydı, Rusya Suriye'ye bu şekilde müdahale etmezdi" diye konuşan PYD lideri, Rusya'nın müdahalesinin Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ı uzlaşma çizgisine çekebileceğini ileri sürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Rusya ile PYD'den Suriye'de işbirliği kararı
Robert Fisk, Rusya'nın hava saldırılarının Esad'ı nasıl koruduğunu yazdı

Dünya Haberleri