'PYD Cenevre görüşmelerine davet edildi' iddiası

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, PYD lideri Salih Müslim'i telefonla arayarak Suriye krizinin çözümü için Cenevre'de yapılacak görüşmelere davet etti.

[Karar]

PKK'nın Suriye kanadı PYD, Suriyeli muhalif gruplar ile Esad rejimi arasında yapılacak Cenevre görüşmelerine davet edildi.

Rus Sputnik ajansının haberine göre BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, PYD lideri Salih Müslim'i telefonla arayarak davet etti. Müslim'in davetiyeyi almak üzere Cenevre'ye hareket ettiği bildirildi. PYD haberi doğrularken BM'den konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Önce 'İsminizi çekin' dediler, sonra davet ettiler

Sputnik'in adını açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberde, Mistura'nın sözcüsünün Salih Müslim'e önceki gün, "İsminizi çekin. O zaman sorun ortadan kalkabilir" dediğini, ancak PYD liderinin "Mutlaka ben geleceğim diye bir şart koymadım. Kendisini şart koşan kim varsa ismini o çeksin" sözleriyle öneriyi reddettiğini belirtti.

PYD: Rusya katılmamızı istedi

PYD yetkililerinden İdris Nassan, Diken'e yaptığı açıklamada Rusya'nın, PYD lideri Salih Müslim'in de görüşmelere katılmasını istediğini bildirdi. Nassan, şu ifadeleri kullandı:

“Cenevre 25 Ocak’ta başlayacaktı ancak ABD ve Rusya katılımcı konusunda anlaşamayınca, görüşmeler ertelendi. Görüşmelerin kimlerin katılacağı netleşirse 28 veya 29 Ocak’ta Cenevre’de buluşma gerçekleşecek.”

Türkiye, PYD'nin Cenevre görüşmelerine katılmasına karşı çıkıyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Cenevre 3'e PYD davet edilmedi: Demokratik Suriye Meclisi'nden de çekilme resti geldi
BM Suriye Özel Temsilcisi'nden taraflara Cenevre daveti
İran: Türkiye PYD'yi istemiyorsa Esad'a destek versin

Dünya Haberleri