Putin, Ukrayna ile serbest ticaret anlaşmasını askıya aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile serbest ticaret anlaşmasının 1 Ocak 2016'dan itibaren askıya alınmasını öngören kararı imzaladı.

Rusya'dan bir ekonomik yaptırım da Ukrayna'ya geldi. Sputnik, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya ile Ukrayna arasındaki serbest ticaret bölgesi anlaşmasının 1 Ocak 2016'dan itibaren askıya alınmasını öngören bir kararnameyi imzaladığı bildirildi.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Putin, ‘Rusya’nın çıkarlarını ve ekonomik güvenliğini etkileyen olağanüstü koşullar oluştuğu’ gerekçesiyle, Bağımsız Devletler Topluluğu’na üye ülkeler arasında imzalanan serbest ticaret anlaşması 1 Ocak’tan itibaren Ukrayna için askıya alındı.

"Olağanüstü koşullar" gerekçesi

Açıklamada, “Rusya Federasyonu’nun çıkarları ve ekonomik güvenliğini etkileyen olağanüstü koşullar nedeniyle, 18 Ekim 2011 yılında St. Petersburg’da imzalanan serbest ticaret anlaşmasının Ukrayna ile uygulanmasının 1 Ocak 2016’dan itibaren askıya alınmasına karar verildi” ifadeleri kullanıldı.

Rusya, geçtiğimiz hafta Ukrayna'ya 3 milyar dolarlık borcu gerekçesiyle dava açmıştı.

Ayrıca geçen yıl ilhak edilen Kırım açıklarında bulunan iki petrol platformu Rus karasularına taşınmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Putin, Ukrayna'da yenilgiye uğradı
NATO: Rusya, Ukrayna'daki askerlerini çekmeli
Ukrayna: Türkiye'yle serbest ticaret bölgesi için görüşüyoruz

Dünya Haberleri