Putin: Komünist fikirleri hala seviyorum

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "komünist ve sosyalist fikirleri hala sevdiğini" söyledi. Rus lider, geçtiğimiz günlerde Sovyetler Birliği'nin kurucusu Vladimir İlyiç Lenin'le ilgili ağır sözler sarfetmişti.

[Karar]

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Halk Cephesi 1'inci Bölgelerarası Forumu'nda yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendirdi.

Putin, konuşmasında "kusursuz bir komünist olmasa da komünist ve sosyalist düşünceleri hala sevdiğini" söyledi. Rus Devlet Başkanı, Sovyetler döneminden kalma Komünist Parti kimliik kartını da hala sakladığını belirtti. Putin, geçtiğimiz günlerde Sovyetler Birliği'nin çökmesinin sorumlusu olarak Vladimir İlyiç Lenin'i göstermiş, liderin bu sözleri ülkesinde tartışmalara neden olmuştu.

Yaptırımlar 87 bin kişiye iş imkanı yaratacak

Sputnik'in haberine göre Putin, uçak krizi nedeniyle Türkiye'ye inşaat sektöründe uygulanan ekonomik yaptırımların 87 bin kişiye iş imkanı yaratacağını söyledi. Rus lider ayrıca halihazırda yürürlükte olan sözleşmelerin yaptırımlardan etkilenmeyeceğini bildirdi.

Suriye'nin iç işlerine karışmıyoruz

Suriye'deki krize de değinen Putin, Rusya'nın amacının Suriye'nin iç işlerine karışmak değil, devletin terörizmle mücadelesine yardım etmek olduğunu savundu.

Konuşmasında uçak krizine de değinen Putin, şu ifadeleri kullandı:

"Türk yönetimi, uçağımızı düşürdü ve büyük bir hata yaptı. Dahası, korudukları kişiler de karadan pilotumuza ateş açtı. Bu askeri suç karşısında verdiğimiz yanıt, ihtiyatlı olmaktan da öteydi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Putin: Sovyetler Birliği'nin çökmesinin nedeni Lenin'dir

Dünya Haberleri