Prof. Dr. Murat Törüner: Şehirde yaşayanların bağırsakları hasta

İnflamatuvar bağırsak hastalıkları sindirim sistemi veya bağırsak duvarının kronik iltihabı sonucu oluşuyor, 20-30’lu yaşlarda görülüyor. En çok şehir insanı mustarip!

Türk Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Törüner, 19 Mayıs Dünya İnflamatuvar Bağırsak Hastalıkları Günü için yaptığı açıklamada şehirlerdeki yaşam şartlarından dolayı inflamatuvar bağırsak hastalıkları riskinin arttığını söyledi. Hastalığın sindirim sistemi veya bağırsak duvarının kronik iltihabı ve kalınlaşması sonucu oluştuğunu belirten Törüner, 20-30’lu yaşlarda görüldüğünü ve herhangi bulaşıcı mikrop olmadan bağırsakların iltihaplanmasıyla ortaya çıktığını söyledi.   

TÜRKİYE’DEKİ 60 BİN KİŞİ VAR 

“Türkiye’de yaklaşık 60 bin inflamatuvar bağırsak hastası bulunduğu tahmin ediliyor” diyen Törüner, bu hastalıkların dünyanın genellikle sanayileşmiş bölgelerinde görüldüğünü kaydetti. Törüner “Görülme sıklığı, güneye kıyasla kuzey enlemlerde ve kırsala oranla şehirlerde daha yüksek. Gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere taşınanlar, bir süre sonra bu hastalığın gelişmesinde nüfusun geri kalanıyla aynı riski taşır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Her beş kişiden birinin bağırsağı ‘huzursuz’

Hayat Haberleri