POMEM başvuru sonuçları sorgulama ekranı | 2019 Polis alımı başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

POMEM başvuru sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. 23. dönem POMEM başvuruları geçtiğimiz günlerde başlamış ve adaylar başvuru formundan polis olmak için başvurularını yapmışlardı. Başvuruda bulunan vatandaşlar Polis Akademisi'nden yapılacak 2019 23. dönem POMEM başvuru sonuçlarının açıklanmasını büyük bir heyecan ile bekliyordu. Heyecanla beklenilen sonuçları erişime açıldı. Adaylar, sınav sonuçlarına Emniyet Genel Müdürlüğünün “https://www.egm.gov.tr” internet sitesi ile Polis Akademisi Başkanlığının “http://www.pa.edu.tr” internet sitesinden vatandaşlık numaraları ve e-Devlet şifrelerini girerek ulaşabiliyorlar. Kazananlar, polis olmadan önce Polis Akademisi Başkanlığı güvencesinde 4 aylık bir eğitim çalışması yapacaklar. Daha sonra ise adayların görev yerleri açıklanacak. İşte Polis alımı sonuçları ve POMEM başvuru sonuçları hakkında merak ettikleriniz.

Son dakika haberlerinde 2019 Polis alımı başvuru sonuçları ve POMEM sonuçları duyuruları var. Polis Akademisi bünyesindeki POMEM'lere, lisans ve önlisans mezunları arasından yetiştirilmek üzere polis memuru alınacak. İçişleri Bakanlığı'nın süratle 15 bin polis alımı daha yapılacağını açıklaması ile 23.dönem POMEM sözlü mülakat sonuçları Emniyet Genel Müdürlüğünün “https://www.egm.gov.tr” internet sitesi ile Polis Akademisi Başkanlığının “http://www.pa.edu.tr” internet sitesinden erişime açıldı.  İşte tüm detaylarıyla Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) için başvuru sonuçları ve detayları hakkında bilmeniz gerekenler...

POMEM polis alımı başvuru sonuçları hakkında son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Adaylar sonuçları pa.edu.tr adresinden TC kimlik numaraları ile birlikte açıklandığı andan itibaren öğrenecekler. Merak edilen bir diğer husus ise polis alımında parkur ölçüleri ve parkur taktikleri oldu.

 

POMEM BAŞVURU SONUÇLARI

Başvuru yapan adayların en çok merak ettiği konuların başında POMEM başvuru sonuçları, 15 bin polis alımı sonuçları gelmektedir. Siz de haberimizde yer alan linkten sonuçları takip edebilirsiniz. Sonuçların açıklanması ile birlikte adaylar T.C kimlik numaraları ile sonuçları öğrenecekler. 

POMEM 23. BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten sonuçları öğrenebilirsiniz. 

MÜLAKAT NASIL OLUYOR?

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar. Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavrama,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

 

 

 

POMEM PARKUR, FİZİKSEL YETERLİLİK SINAV TALİMATI

Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 27 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 70 metre uzunluğundaki parkurda yapılacak hareketlerle ilgili olarak; Öncelikle adaylara gruplar halinde fiziksel yeterlilik parkuru tanıtılır. Daha sonra komisyonca ismi okunan aday komisyona kimliğini vererek kendini tanıttıktan sonra parkurun başlama noktasına gelip ve kameraya doğru dönüp kendisini bir kez daha tanıtarak parkura doğru döner.

Aday “BAŞLA” komutu ile başlama çizgisini geçtiği anda süresi başlayacaktır. İlk etap olarak aday jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 5 kez sağa, sola çift ayakla sıçrama hareketi yapacaktır. (Aday istediği taraftan sağdan veya soldan çift ayakla sıçrama hareketine başlayabilecektir.) Sıçrama tahtasının uzunluğu 2,5 metre, yüksekliği 40 cm ve genişliği 20 cm olacaktır. Jimnastik sıçrama tahtası üzerinden her bir eksik sıçramanın ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir. (Tek ayakla yapılan sıçrama hareketi sıçrama olarak sayılmayacak ve 5 sıçrama hareketinin tamamını da nizami olarak yapmayan aday bu istasyonu yapmamış sayılır ve diskalifiye edilerek elenir.)

Lastik içinden geçme etabında adaylar 6 adet lastik içerisinden tek ayakla (sağ ayak sağ lastik, sol ayak sol lastik) basarak geçecektir. Her bir lastik için, içerisine basmadan geçmemenin ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir. Lastiklerin iç genişliği 16inch (40.64 cm) olacak, lastikler çapraz ve birbirine bağlı şekilde olacaktır.

Ağırlık taşıma etabında, erkek adaylar için 30 Kg (15×2) ağırlığındaki, kadın adaylar için 20 Kg (10×2) iki kum torbasını aralarında 10 metre mesafe bulunan iki dubanın dışından dolaşarak taşıyacak ve ağırlıkları taşımaya başladığı noktaya bırakacaktır. (Adayın ağırlıkları aldığı noktadaki dubanın dışından dolaşmamasının ceza karşılığı bitiş süresine (1) bir saniye ilave edilecektir. Ayrıca aralarında 10 metre mesafe bulunan dubalardan ikincisinin arkasından dolaşarak tamamlamayan, herhangi bir mesafeden dönen ve yarım bırakan aday bu istasyonu tamamlamamış sayılır ve diskalifiye edilerek elenir. Ağırlıkları 10 metrelik mesafeyi tamamlayarak aldığı yere bırakan aday, dubanın içerisinden geçerek diğer istasyona geçmesi halinde bitirme süresine ceza karşılığı olarak (1) bir saniye ilave edilecektir.)

Sağlık topuna dokunma hareketinde adaylar iki nokta arasında yerde duran sağlık toplarından koşu istikametinde önce ikinci topa, sonra ilk topa ve tekrar ikinci topa dokunarak 3 kez dokunuş yapacaktır. Her bir eksik dokunma için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir. (Sağlık topuna dokunma hareketinde aday önce en uzaktaki topa dokunarak sonra geçerken dokunmadığı ilk topa dokunacak ve sonra ilk dokunduğu topa tekrar dokunarak istasyonu tamamlayacaktır. Bu istasyonu bu şekilde yapmayan, önce birinci topa dokunan sonra ikinci topa dokunarak diğer istasyona geçen adayın ikinci topa dokunması bir dokunuş sayılacaktır. İlk topa dokunması sayılmayacak ve bu şekilde iki top arasındaki mesafeyi kat etmeyecek şekilde diğer istasyona geçen adayın bitirme süresine ceza karşılığı olarak (4) dört saniye ilave edilecektir.)

Düz takla hareketine gelirken aday dubanın dışından dolaşarak gelip, yer minderinde öne doğru (1) bir defa düz takla atacaktır. Düz takla hareketine gelirken dubanın dışından dolaşmayan adaya ceza karşılığı olarak bitiş süresine (1) bir saniye ilave edilecektir. (Düz takla hareketinde takla hareketini yapmayan veya yapamayan aday diskalifiye edilerek elenecektir.)

Slalom koşu etabında 6 adet slalom çubuğu (çubuklar 1.5 metre yüksekliğinde olup,düz ve çapraz olarak 2.5 metre aralığında olacaktır) dışından dolaşılarak tamamlanır. Her bir eksik geçiş için ve çubuğunu deviren adaya ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir.

Engel etabında 4 adet engel (üstten geçilecek engel yüksekliği 50 cm ve alttan geçilecek engel yüksekliği 105cm olup engeller arasındaki mesafe 2 metredir) üstten-alttan, üstten-alttan olmak üzere geçilir ve koşarak bitiş noktası geçildiğinde parkur tamamlanmış olur. Engel etabında her bir eksik geçiş, engeli hatalı geçme, engelleri devirme ve düşürme için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir. (Bu istasyondaki geçişlerin hiçbirini nizami olarak geçmeyen, geçemeyen aday istasyonu tamamlamamış sayılır ve diskalifiye edilerek elenecektir.)

Parkurun tamamlanması için adayın bitiş çizgisinden tamamen geçerek süreyi durdurması gerekir. Parkur içerisinde herhangi bir istasyonu yapmayan veya yapamayan aday elenir. Teknik bir arızanın dışında hiçbir adayın fiziksel yeterlilik parkuru sınavını tekrar yapmasına izin verilmeyecektir. Adayların parkuru bitirme sürelerinde saliseler göz önüne alınmayacak yalnızca saniyeler baz alınarak bitirme süresi olarak yazılacaktır.

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğü aday değerlendirme ve seçme işlemlerinin bir aşaması olan fiziksel yeterlilik aşamasında polislik mesleğini icra edecek adayların denge, kondisyon, çeviklik, çabukluk ve esneklik açısından polislik mesleğine uygunluklarını ölçecek parkur, yukarıda belirtilen ebat ve etaplardan oluşturulmuştur. Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğü fiziksel yeterlilik parkuru ve zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve ekte sunulan şablonda belirtilmiştir.

Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların 54 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziksel yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 45 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziksel yeterlilik sınavı sonucunda 70 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar. Fiziksel yeterlilik sınavında 70 puanın altında alan adaylara “0” sıfır puan verilir. Fiziksel yeterlilik sınavı komisyonu başarısız adaylar hakkında “Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verir ve başarısız adaylar mülakat sınavına geçemezler.

Not: Fiziksel yeterlilik sınavına girecek adaylar spor malzemelerini yanlarında getireceklerdir.

POLİS EŞ DURUMU TAYİNİ NASIL YAPILIR?

Emniyet genel müdürlüğü kendi personelinin 1. ve 2. bölge hizmetleri bakımından durumlarına bakarak kendi personelini zor durumda bırakmamaktadır. Atama dönemlerinde yapılacak olan tercihlerde zaten emniyet genel müdürlüğü eşi çalışan personelinden eş durumu ile ilgili belgeler istemektedir ve eşi polis olanlar aynı ile atanmaktadır. Eşi polis memuru değil de normal memur olanlar içinde polis memurunun atamasının yapıldığı ile eşlerinde ataması genel olarak yapılmaktadır. Polis memurları 1 defaya mahsus olmak üzere eşinin olduğu yere atamasını isteyebilir ve bu atama da polis memurları eş durumu için evrakları hazırlayarak ilgili birime vererek ortalama 1 ay içerisinde eş durumu tayinin sonuçlanmasını bekleyebilirler. Emniyet teşkilatı atama ve yer değiştirme yönetmeliği bu konu ile ilgili şunu der; Emniyet Teşkilatında çalışan eşlerden birisi, kadro müsait olduğu takdirde diğerinin bulunduğu yere atanabilir. Eşleri emniyet mensubu olmayanlar kadro müsait olduğu takdirde, kurumlar arası koordinasyon sağlanarak, bölge hizmet süresini aksatmamak kaydıyla, istekleri üzerine eşlerinin görevli bulunduğu yerlere de atanabilirler. Eş durumu sebebiyle personel bir yerde, o bölge için tespit olunan hizmet süresinden en çok üç yıl fazla kalabilir.

POMEM NEDİR?

Polis Akademisi Başkanlığı'nın belirlediği şartları karşılayan adaylar POMEM başvurusu yapar. POMEM kelimesinin açılımı, Polis Meslek Eğitim Merkezi'dir. Adaylar eskiden 6 ay boyunca eğitim görürlerdi. Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik sonrası ise adayların eğitim süresi 4 aya düşürüldü. 4 aylık eğitim boyunca polis adaylarının tüm masrafları ve harçlıkları devlet eliyle karşılanır. POMEM'deki görevini tamamlayan adaylar belirlenen yerşere atanarak polislik mesleğini icra etmeye başlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

POMEM 3 bin kadın polis alacak! Kadın polis memuru şartları neler?

Güncel Haberleri