PKK'lılar Cizre'de barikata izin vermeyen yaşlı adamı öldürdü

Cizre ve Silopi'deki operasyonlarla bozguna uğrayan terör örgütü PKK sivilleri hedef almaya devam ediyor. Teröristler bugün 8 aylık hamile bir kadını yaraladı, evinin mevzi yapılmasına izin vermeyen 70 yaşındaki bir vatandaşı öldürdü. Örgütün kaçmak isteyen 40 teröristi infaz ettiği de gelen bilgiler arasında.

Binlerce özel eğitimli askerin katıldığı, hendeklerin temizlendiği ve barikatların kaldırıldığı operasyonlarla köşeye sıkışan terör örgütü PKK Kandil'den gelen talimat üzerine sivilleri hedef almaya başladı.

Sivillere yönelik saldırılar başladı

Önceki gün telsiz konuşmalarına yansıyan örgüt yöneticisi Murat Karayılan'ın "Talan edin, okul ve ambulansları yakın" talimatı sonrası Cizre'de sivillere saldırılar başladı. Asker ve polis tarafından abluka altına alınan PKK'lılar önce 8 aylık hamile bir kadını silahla yaraladı, ardından evinin mevzi olarak kullanılmasına engel olmak isteyen 70 yaşındaki Selahattin Bozkurt'u öldürdü.

70 yaşındaki vatandaş katledildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristler, evinin mevzi haline getirilmesine karşı çıkan 70 yaşındaki Selahattin Bozkurt'u öldürdü. Bozkurt'un Cudi Mahallesi Mezbaha Sokağı'ndaki evine gelen bir grup terörist, güvenlik güçlerinin operasyonlarına karşı bu binayı mevzi olarak kullanmak istedi. Teröristler, evin kendilerine verilmesini reddeden Bozkurt'a silahla ateş etti. Yaralanan Bozkurt, hayatını kaybetti.

Cizre, Silopi ve Sur başta olmak üzere bazı ilçelerde düzenlenen operasyonların ilk 5 gününde 128 terörist öldürüldü.

 Cizre'de PKK'lı teröristler, evinin mevzi haline getirilmesine karşı çıkan 70 yaşındaki Selahattin Bozkurt'u öldürdü.

Yakınları: Onu teröristler öldürdü

Bozkurt'un yakınları, sokağa çıkma yasağı öncesi ailesini ilçe dışındaki akrabalarının yanına gönderen Selahattin Bozkurt'un evinde yalnız yaşadığını söyledi.

Bozkurt'un yakınları, şöyle konuştu:

"Teröristler, 'Her yeri harabeye çevirdiniz, evimi mevzi yapmanıza izin vermeyeceğim' diyerek kendilerine karşı çıktığı için silahla öldürmüşler. Yaşananları hepimizin bilmesine rağmen örgüte yakın çevreler yayınlarında, 'Polis öldürdü' şeklinde propaganda yapıyor. Bu, kesinlikle doğru haber değildir. Onu teröristler öldürdü."

Terör örgütü PKK'nın "Agid" kod adlı sözde Cizre sorumlusu olan teröristin bölgeden kaçtığı tespit edildi. Cizre'den kaçmak isteyip bu isteklerinde ısrar eden 40 kadar teröristin kendi arkadaşlarınca infaz edildiği bildirildi.

Sivillerin arasına karışıyorlar

Terör örgütü unsurlarına yönelik Cizre'de yürütülen operasyonlara hız kesmeden devam ediliyor. Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, köşeye sıkışan teröristlerden özellikle YDG-H unsurlarından bir kısmı işgal ettikleri evlerde silahlarını bırakarak, sivil halkın arasına karışıyor ve Cizre'yi terk ediyor.

Bölgeyi terk edenlerin evine silah bırakılıyor

Savcı kontrolünde evlere giren güvenlik kuvvetleri, bu evlerde çok sayıda terk edilmiş silah ele geçirdi. Güvenlik kaynakları, Cizre'yi terk edenlerin bir kısmının, "teröristlerin 'evlerinizi terk etmeyin' uyarısına kulak asmayan ve Cizre'yi terk eden halkın evlerine bilerek silah bırakarak ilerde bu insanları adalet önünde zor duruma düşürmek ve yargılanmalarına sebebiyet vermek" olduğunu belirtti. Köşeye sıkışan teröristlerden özellikle YDG-H unsurlarından bir kısmının silahlarını da bırakarak, sivil halkın arasına karışıp bölgeyi terk ettiği belirtildi.

Hendek ve bazı evlere patlayıcı yerleştiren PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon düzenleniyor.

Sözde sorumlusu kaçtı

Bölgedeki kaynakların aktardığı son bilgiye göre, "Agid" kod adlı sözde Cizre sorumlusu olan terörist Cizre bölgesinden kaçtı. Bu durumun teröristler arasında büyük tartışmalara ve moral bozukluğuna neden olduğu belirtildi.

Örgüt 40 PKK'lıyı infaz etti

Yine dün gece alınan bilgiye göre, Cizre'den kaçmak isteyip bu isteklerinde ısrar eden 40 teröristin kendi arkadaşlarınca infaz edildiği yönünde. Bu rakamın daha da fazla olabileceği belirtiliyor. Henüz o bölgedeki evlere ulaşılamadığı için cesetler ile ilgili bir tespit bulunmadığı bildirildi.

ŞIRNAK/AJANSLAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

PKK'lı teröristlerin telsiz konuşmalarından: Çay verenleri de vurun
Cizre ve Silopi'de operasyon sürüyor, halk bodrumlara çekildi
Cizre ve Silopi'deki operasyonlarda 87 PKK'lı öldürüldü

Güncel Haberleri