PKK'lılar camiyi harabeye çevirdi

Silopi'de sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sırasında PKK'lı teröristler Cudi Mahallesi'ndeki Firdevs Camisi'ni harabeye çevirdi. Duvarlarında büyük delikler oluşan caminin içi kullanılmaz hale geldi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının 36 gün sonra, gündüz saatlerinde kaldırılmasıyla çatışmaların izleri ortaya çıkarken, ilçeden ayrılan vatandaşlar da evlerine dönmeye başladı. Çatışmalar sırasında bazı ev ve işyerleri zarar görürken, teröristlerin yerleştirdiği patlayıcıların imhası sırasındaki patlamalar nedeniyle yollarda çukurların oluştuğu görüldü.

Aile sağlık merkezini yaktılar

Nuh Mahallesi'nde bulunan 3 Nolu Aile Sağlık Merkezi, PKK'lılar tarafından tahrip edildikten sonra ateşe verilerek yakıldığı görüldü. Silopi Devlet Hastanesi'nden sonra en önemli sağlık merkezi olan ve 7 doktor ile çok sayıda hemşirenin görev yaptığı merkez kullanılamaz hale geldi. 

Camiyi yıktılar

PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda Cudi Mahallesi'ndeki Firdevs Camisi'nde büyük hasar meydana geldi. Duvarlarında büyük delikler oluşan caminin için tamamen harebeye döndü ve cami kullanılmaz hale geldi.

Silopi'de cami kullanılmaz hale geldi:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Sur'da teröristlerin camiye kurdukları patlayıcı düzenek imha edildi
Cizre'de operasyonlar bitti, PKK tahribatı gün yüzüne çıktı
Nusaybin'de PKK'nın doktoru tutuklandı | Nusaybin haber

Güncel Haberleri