PKK saldısının Barzani'ye faturası ağır oldu

Kuzey Irak Yönetimi, PKK'nın Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'na saldırısının güvenlik güçlerinin 1 aylık maaşına denk olduğunu açıkladı. Buna göre zarar 250 milyon dolardan fazla.

[Karar]

Kuzey Irak Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı’na yapılan sabotajın, İçişleri Bakanlığı, Asayış Güçleri ve peşmergelerin bir aylık maaşlarına malolduğunu açıkladı. 



Açıklamaya göre, petrol boru hattına yapılan sabotajın zararı 250 milyon dolardan fazla. 27 Temmuz’dan beri sözkonusu boru hattından petrol çalma ve tahribat girişimleri nedeniyle hat, tamamen devredışı kaldı. 

PKK çark etti

PKK’nin askeri kanadı Halk Savunma Güçleri’nce (HPG), dün yaptığı açıklamada, “Güney Kürdistan'ın çıkarlarına karşı herhangi farklı bir tavırları olmadığı ve olmayacağı” belirtilerek, daha önce resmen üstlenilen sabotajın kendileri tarafından yapılmadığını iddia etti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden, 29 Temmuz’daki sabotajın ardından yapılan açıklamada, sabotaj şiddetle kınanarak, “PKK’den Güney Kürdistan’a düşmanlık etmekten vazgeçmesi ve bu tür olayları tekrarlamaması” istenmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına saldırı

Güncel Haberleri