PKK köşeye sıkıştı, Dargeçit Belediyesi yetişti: Traktör römorkunda Zagros ve Kanas

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde, belediyeye ait bir traktör römorkunda PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilen silahlar arasında daha önce YDG-H'nin hendeklerde pek kullanmadığı Zagros ve Kanaslar dikkat çekti. Sur'daki çatışmalarda son 2 günde 2 asker Kanasla şehit oldu.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde, durdurulan belediyeye ait bir traktör römorkunda PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

3 kişi gözaltında

Mardin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, duyarlı bir vatandaşın ihbarı üzerine durdurulan Dargeçit Belediyesi'ne ait bir traktör römorkunda, cephanelik ele geçirildi.

PKK'ya götürüldüğü  belirtilen silah ve mühimmatla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Dlayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtilen Valilik açıklaması şöyle:

Zagros, Bixi, Kanas...

"Dargeçit ilçemizde 04/01/2016 Pazartesi günü duyarlı bir vatandaşımızın yaptığı ihbar üzerine güvenlik güçlerimiz belediyeye ait olduğu belirlenen bir traktörü durdurmuştur.

Traktör römorkunda yapılan aramada; 7 adet RPG-7 Roketatar silahı, 1 adet Zagros uzun menzilli zırh delici silah, 1 adet Keskin Nişancı Silahı Kanas, 2 adet Bixi Silahı, 5 adet Kaleşnikof, 7 adet el bombası, 1 adet MP5 silahı, 24 adet RPG -7 anti roket mermisi, 19 adet RPG -7 roket sevk fişeği, 27 adet Kaleşnikof şarjörü, 1 adet MP5 şarjörü, 5 adet Kanas şarjörü, 8 adet Bixi mayonu, 24 adet antitank roketatar mühimmatı, 800 adet Bixi fişeği, 744 adet Kaleşnikof fişeği, 30 Adet Kanas Fişeği, 5 Adet MP5 Fişeği, 2 adet el telsiz, 8 adet sırt çantası ve 2 adet hücum yeleği ele geçirilmiştir.

Tahkikat başlatıldı

Olayla ilgili 3 şahıs gözaltına alınmış olup gerekli tahkikat başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması noktasında gösterdikleri duyarlılık ve değerli katkılar için teşekkür ediyoruz."

Zagros nedir?

"Zagros" adı verilen zırh delici silahı PKK ilk kez Tunceli'de 2012 yılında kullandı. 5-6 kilometreye kadar menzile sahip olan silahın 4 kilometrede çok etkili olduğu belirtiliyor.

12.7 milimetre çapında uçaksavar mermisi atan Zagros'un atış mekanizması Kannas suikast silahından, silahın namlu kısmı ve diğer parçalarının Doçka uçaksavar silahından alınarak yapılıyor.

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e saldırının faiilerinin yakalandığı operasyonda ele geçirilen Zagros. / FOTO: DHA 

Normal uçaksavar ağırlığının çok altında olan ve bir kişinin rahatlıkla taşıyabileceği silahın 8 kilo ağırlığında olduğu, manuel olarak kullanılan silahın her seferinde tek mermi attığı, Zagros mermisinin helikopter düşürebilecek düzeyde olduğu iddia ediliyor. 

Kanas nedir?

Sovyetler Birliği yapımı yarı otomatik, uzun menzilli keskin nişancı tüfeğidir. Türkiye'de Kanas adıyla da bilinir. Kanas kelimesinin "Keskin Nişancı Silahı"nın kısaltması olan KNS'den türetildiği ve/veya Arapça "keskin nişancı" (قناص) kelimesinden esinlendiği rivayet edilir.

Şarjör kapasitesi 10 mermi olup mermiler şarjöre çift sıra zig-zag şekilde yerleştirilir. 7N1 adında özel sadece SVD/SVD-S için tasarlanmış 7.62X54 mm'lik fişek kullanır. Bu mermi daha fazla namlu çıkış hızına ve çelik uca sahiptir. Kullandığı mühimmat Rus yapımı PK makinalı tüfeği'nde de kullanılmaktadır.

MARDİN/DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Diyarbakır Sur'da uzman çavuş Kanas'la şehit edildi
Diyarbakır Sur'da yaralanan polis Musa Yüce şehit oldu
Emniyet Müdürü Atalay Ürker suikasti failleri öldürüldü

Güncel Haberleri