PKK, Diyarbakır Çınar'da emniyete saldırdı: 1 şehit, 5 sivil öldü - Son dakika haberleri

Son dakika Diyarbakır haberleri: Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lı teröristler ilçe emniyet müdürlüğü, jandarma komutanlığı ve polis lojmanlarına eş zamanlı saldırı düzenledi. Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldıran teröristler, uzun namlulu silahlarlar ve roketatarlarla ateş etti. Saldırılarda bir polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti. Yaşamını yitirenlerin arasında 1 ve 5 aylık iki bebek de bulunuyor.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bir grup terörist, dün gece 23:30'da güvenlik kuvvetlerine yönelik 3 ayrı noktaya eş zamanlı saldırı düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü binasının önünde bomba yüklü aracı infilak ettiren teröristler, uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla ateş açtı. Güvenlik kuvvetlerinin anında karşılık vermesi ile çıkan çatışma yarım saaatten fazla sürdü. Hain saldırıda bir polis memru şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti. Şehit olan polis memurunun eşi ve 5 aylık bebeğinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Saldırıda 39 kişi de yaralandı. 

Terör bebekleri vurdu

Çınar'daki terör saldırısında yaşamını yitirenler arasında 5 aylık bebek ile 1 ve 5 yaşlarında iki çocuk bulunuyor.

Diyarbakır'da Emniyet’e bombalı araçla saldırı:

Diyarbakır Askeri Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde aralarında polis memurları, eşleri ve çocuklarının bulunduğu 39 yaralı tedavi altına alındı.

Enkazlardan 3 sivilin cansız bedeni çıkarıldı

Çınar Emniyet Müdürlüğü'nün yanındaki polis lojmanını patlamada enkaza döndü. AFAD ekipleri enkazdan 2 polis yakınının cenazesini çıkardı. 6’sı polis ve 8’i polis yakını olmak üzere 14 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. Emniyet'in yanında çöken binada ise Lokman Açıkgöz ve Sadık Efe Açıkgöz ile bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. 

3 noktaya eş zamanlı saldırı

Edinilen bilgiye göre saat 23.30 sıralarında Diyarbakır'ın Çınar ilçesine sızan bir grup terörist tarafından ilçe emniyet müdürlüğü, ilçe jandarma komutanlığı ve polis lojmanlarına eş zamanlı roketatar, uzun namlulu silah ve El Yapımı Bomba (EYP) ile saldırı düzenlendi. Güvenlik kuvvetlerinin anında karşılık vermesi ile çatışma çıktı. Çıkan çatışmada, ilk ateş ve roketli saldırılarda polis, polis yakınları ve siviller yaralandı. Yaralılar Çınar İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındı.

Diyarbakır'da saldırı sonrası olay yeri:

Bomba yüklü aracı patlatıp ateş açtılar

PKK'lılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Binanın girişinde bomba yüklü araç infilak ettirilirken, PKK'lılar ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Ambulans ve takviye birlikler sevk edildi

Bomba yüklü aracın şiddetli patlamasında emniyet binasında yangın çıkarken, yanındaki lojmanlarda da büyük hasar meydana geldiği ve yaralıların bulunduğu öğrenildi. Saldırıya emniyette bulunan polislerin karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Çatışma sürerken, ilçeye Diyarbakır'dan polis ve askerler ile ambulanslar, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.


Diyarbakır'daki hastaneler de Çınar'dan gelecek yaralılar için alarma geçirilip, doktorlar göreve çağırıldı.

AFAD ekipleri bina enkazında çalışma başlattı

Patlamanın şiddeti çevre mahallelerden de hissedildi. Patlamanın etkisiyle bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluşurken, ilçede bazı mahallelerde elektrikler kesildi. Patlamanın olduğu İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında çökme maydana geldi. AFAD ekipleri çöken binanın enkasında arama kurtarma çalışması başlattı. 

24 yaralı Diyarbakır'a sevk edildi

Diyarbakır'dan takviye gönderilen asker ve polislerin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçe giriş ve çıkışları kontrol altına alan güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 Diyarbakır Askeri Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne aralarında polis memurları, eşleri ve çocuklarının bulunduğu 39 yaralı getirilerek tedavi altına alındı. 

Diyarbakır haberleri için tıklayınız

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Son Dakika: Silvan'da Hani, Çınar ve Mermer saldırılarının failleri öldürüldü
Diyarbakır Çınar'daki bombalı saldırıda 2 kişi tutuklandı
Çınar saldırısında hayatını kaybeden Lokman Açıkgöz ve çocukları defnedildi

Güncel Haberleri