Partilerin milletvekili dağılımı, oy oranları - 7 Haziran 2015 seçim sonuçları

7 Haziran Milletvekilleri Genel Seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, AK Parti birinci parti oldu. İşte partilerin milletvekili dağılımı, oy oranları, vekil sayıları. İl il 7 Haziran seçim sonuçları...

2015 Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlar belli oldu. AK Parti, CHP, MHP ve HDP, 2015 Genel Seçim sonuçlarına göre Meclis'e girdi. İşte AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin oy oranarı, milletvekili dağılımı, il il vekil sayıları ve listesi....

4 parti mecliste

2015 Genel Seçimleri'ne göre Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) %40.8 oy alarak 258 milletvekiliyle temsil edilmeye hak kazandı.

Meclis'te 2. parti olarak %25 oy oranı ve 132 milletvekiliyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yer aldı.

1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

CHP'nin ardından %16.4 oy oranıyla 80 milletvekili kazanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve %13.1 oy oranıyla 80 milletvekili kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) geldi.

Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin oy oranı yüzde 40.8 olarak gerçekleşti. Bu sonuçlara göre AK Parti, 258 milletvekilini Meclis'e göndermeye hak kazandı.

Sonuçlar şöyle: 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Tüm ayrıntılarıyla 7 Haziran 2015 Genel Seçim sonuçları
Milletvekillerinin tam listesi (7 Haziran seçim sonuçları)

Güncel Haberleri