Paris'te terör saldırılarında hayatını kaybedenler anıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te geçen yıl düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için anma töreni yapıldı.

Paris'te Cumhurbaşkanı Hollande’nin de katıldığı törende terör saldırılarında hayatını kaybedenler anıldı.

Paris'te 2015 yılında Charlie Hebdo ve terör saldırılarında hayatını haybedenler için Johnny Hallyday, terör kurbanları için bestelediği Ocak ayında bir Pazar günü şarkısını Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Manuel Vals, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Terörör kurbanlarının yakınları, huzurunda Cumhuriyet Meydanında seslendirdi.

Victor Hugo'nun yazısı okundu

Johnny Hallyday şarkısını seslendirdikten sonra 5 Eylül 1870 tarihinde sürgünden döndükten Victor Hugo'nun Paris için duygularını dile getirdiği yazısını okundu.

Tören plaket yerleştirilmesiyle başladı

Resmi tören terör kurbanları anısına dikilmiş meşe ağacının altına “Burada, Fransa halkı onları onurlandırıyor. Paris, Montrouge ve St. Denis Ocak ve Kasım 2015 yılında terör saldırılarının, kurbanlarının anısına. yazan plaket yerleştirilmesi ile başladı.

Başbakan Başkanı Manuel Valls, İçişleri bakanı Bernard Cazeneuve , Christiane Taubira ve Paris'te Sosyalist Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Senato Başkanı Gérard Larcher, dahil olmak üzere törene birçok Fransız bakan katıldı. Törende kurbanların aileleri de hazır bulundu.

PARİS/DHA,AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Paris'teki operasyonda kadın teröristin kendini patlatma anı görüntülendi

Dünya Haberleri