Paris'te silahlı ve bombalı terör saldırıları: Ölü sayısı 153

Fransa'nın başkenti Paris'teki 7 noktada eş zamanlı gerçekleştirilen bombalı ve silahlı terör saldırılarında 150'den fazla kişi öldü. CNN ölü sayısını 153 olarak duyurdu. Teröristler rehin aldıkları 100'den fazla kişiyi tek tek öldürdü. Fransa Avrupa tarihinin en büyük terör saldırısının ardından olağanüstü hal ilan etti. Ordu Paris sokaklarına indi. Dünya şokta!

Fransa'nın başkenti Paris'te 7 noktada eşzamanlı gerçekleştirilen 6 silahlı ve 3 bombalı saldırıda 150'den fazla kişi öldü. Teröristler rehin aldığı 100'den fazla kişiyi tek tek öldürdü. Avrupa tarihinin en büyük terör saldırısı Fransa'yı alarma geçirdi. Dünyayı şoke eden saldırılar sonrası Paris sokaklarına Fransız askerleri indi. 

Saldırılar, Paris'in doğusunda bir restoranda, metro istasyonunda, konser salonunda silahlı ile stat yakınında 2 bombalı saldırı şeklinde gerçekleşti. CNN saldırıda 153 kişinin öldüğünü 200 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Teröristler saldırılardan sonra 100'den fazla kişiyi rehin alarak öldürdü. Paris'i kana bulayan saldırlarda ölü sayısının daha da artabileceği belirtiliyor.

Louvre Müzesi yakınlarında saldırı

Saldırıların şoku atlatılmadan, Louvre Müzesi yakınındaki Les Halles'ten silah sesleri geldi. Saldırı düzenlenen noktaların sayısı 7 olarak açıklandı. 

Restorana ateş açıldı: 18 ölü

Paris'in 10. bölgesinde yer alan Le Petit Cambodge adlı restorana dışarıdan ateş açıldı. Polisin olay yerine ulaştığı ve çatışmada en az 18 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Bataclan konser salonunda 100 ölü

Restorandaki saldırıyla yaklaşık aynı zamanda yine Paris'in doğusunda 11. bölgede yer alan Bataclan adlı konser salonunda da rehine krizi yaşandı.  Saldırganların elinde rehinelerinden 100'ünü öldürdüğü iddia edildi. Eagles of Death metal grubununda ölenler arasında olduğu kaydedildi.

Stad yakınında 2 patlama

Paris'in doğusundaki silahlı çatışmalarla hemen hemen aynı saatlerde Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France'ın yakınlarında da iki patlama duyulduğu bildirildi.

Hollande staddan uzaklaştırıldı

Fransız basınında yer alan ilk bilgilere göre maçı izlemeye gelen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande güvenlik güçleri tarafından stattan uzaklaştırıldı.

Metroda patlama

Fransayı kana bulayan terör saldırılarından dördüncüsü Paris metrosunda Saint Michel istasyonunda gerçekleşti. Saldırıda 4 kişinin öldüğü bildirildi. 5 ayrı noktada düzenlenen saldırılarda ül sayısının 60 olduğu belirtildi. Yaralı sayısı konusunda ise açıklama yapılmadı. 

İkinci dünya savaşından beri ilk kez

Saldırıların ardından, vatandaşlardan evlerinden çıkmaması istendi. Paris'te 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Polisle birlikte askerler de güvenliği sağlamak için sokaklara indi. Saldırıların düzenlendiği 11. Bölge'ye 200 kadar asker konuşlandırıldı. Fakat şu ana kadar yakalanan olmadığı belirtiliyor. Metroların çalışmadığı başkentte halk, sokakta kalanlar için evlerini açtı.

Stad de France karıştı

Fransız askerleri Paris merkeze inerek güvenlik önlemi alıyor.

Patlama sesi maç oynanırken de duyuldu

Fransa Almanya mücadelesi sürerken patlama sesi televizyondan duyuldu.

Saldırıların gerçekleştiği noktalar

Stat girişinde patlama

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Le Graet, stat girişinde meydana gelen patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini, birçok kişinin yaralandığını duyurdu.

Olağanüstü hal ilan edildi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Paris'teki saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Hollande, Paris'te yaşanan saldırıların ardından ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildiğini ve teröristlerin kaçmasını önlemek için sınırların kapatıldığını bildirdi.

Konser salonuna operasyon

Rehinelerin bulunduğu Bataclan Konser Salonu'na operasyon düzenlendi.

Fransız polisi, Bataclan Konser Salonu'na düzenlenen operasyonda rehin tutulan 100 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

IŞİD üstlendi

Sputnik'in haberine göre Paris'teki saldırıları terör örgütü IŞİD üstlendi.

Hollande konser salonuna gitti

AFP, Fransa Cumhurbaşkanlığına dayanarak, Hollande'ın 100 kişinin öldüğü belirtilen konser salonuna gideceğini duyurdu.

Paris Belediyesi'nden bir yetkili konser salonunda yaklaşık 100 kişi, diğer eş zamanlı saldırılarda da 40 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

Bataclan Konser Salonu'nda öldürülen saldırgan sayısı da üç olarak açıklandı.

7 farklı noktada saldırı

Polis kaynakları, 7 farklı yerde düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda 150'den fazla kişinin öldüğünü açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Paris saldırganları Salah ve Brahim Abdeslam İnterpol ararken saldırıyı gerçekleştirdi
Paris saldırısının kilit ismi Ahmet Dahmani Antalya'da yakalandı
‘Cihatçı John’un yerini MİT bildirdi ABD vurdu

Dünya Haberleri