Paris saldırısının beyni Salah Abdeslam Belçika'da yakalandı

Belçika basını Paris'teki saldırıları düzenleyen IŞİD militanlarından hayatta kalan tek kişi olan Salah Abdeslam'ın, yakalandığını açıkladı.

 Paris saldırılarının baş şüphelilerinden Salah Abdeslam'ın Belçika'daki polis baskınında yakalandığı bildirildi.

Belçika’nın başkenti Brüksel'deki Molenbeek semtinde düzenlenen operasyonda, 13 Kasım 2015’te 130 kişinin hayatını kaybettiği Paris saldırılarının bir numaralı şüphelisi Salah Abdeslam’ın yaralandığı öne sürüldü.

 
 
Reuters’a konuşan görgü tanıkları, operasyonda el bombalarının da kullanıldığını ve silah seslerinin duyulduğunu belirterek yaralanan kişinin ölmüş olabileceğini söyledi.
 
 
Belçika gazetesi DH ise yaralanan kişinin Paris saldırılarının faillerinden Salah Abdeslam olduğunu öne sürdü ve operasyonun sürdüğünü bildirdi.

Paris saldırılarının düzenleyicilerinden Abdeslam’ın saldırıların ardından Belçika’ya kaçtığı ve daha sonra kayıplara karıştığı bildirilmişti.

Brüksel'de hafta başında düzenlenen operasyonda da, üzerinde IŞİD bayrağı bulunan bir kişi öldürülmüş, bu kişinin de Paris saldırılarıyla bağlantılı olduğunun sanıldığı belirtilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Paris saldırısı şüphelisi Salah Abdeslam 'işbirliği' yapmaya hazır
Paris saldırganları Salah ve Brahim Abdeslam İnterpol ararken saldırıyı gerçekleştirdi
Paris bombacısı Salah Abdeslam'ın yakalanamadığı ortaya çıktı

Dünya Haberleri