Paris saldırısında kendini patlatan terörist kadının adı belli oldu

Paris saldırıları sonrasında polis tarafından gerçekleştirilen operasyon sırasında kendini patlatan kadının ismi belli oldu. 26 yaşındaki Hasna Ait Boulahcen’in saldırıyı planlayan Abdelhamid Abaaoud’in kuzeni olduğu da biliniyor.

Paris’i kana bulayan terör saldırısını planlayan Abdelhamid Abaaoud’un kuzeni 26 yaşındaki Hasna Ait Boulahcen Avrupa’da kendini patlatan ilk kadın teröristi olarak tarihe geçti.

Paris’in kuzeyindeki Saint-Denis banliyösünde gerçekleştirilen IŞİD operasyonu sırasında kendini patlatan kadın La Defense’e de saldırı düzenlemeyi planlıyordu. Saldırıları planlayan Abdelhamid Abaaoud'un yakalanması için düzenlenen operasyonda iki IŞİD'li ölmüş, kadının üzerindeki bombayı infilak ettirmesi nedeniyle dört polis yaralanmıştı.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Paris'te IŞİD operasyonu: Kadın terörist kendini patlattı

Dünya Haberleri