Paris saldırılarını planlayan Abaaoud öldürüldü

Paris saldırılarını planlayan kişi olduğu söylenen IŞİD'li Abdelhamid Abaaoud'un, dün Paris'in Saint-Denis bölgesinde yapılan polis baskınında öldürüldüğü bildirildi.

IŞİD tarafından düzenlenen ve 129 kişinin öldüğü Paris saldırılarına ilişkin soruşturmayı yürüten savcılık, "saldırıların beyni" olarak nitelenen Abdelhamid Abaaoud'un öldürüldüğünü açıkladı.

Abaaoud'un, Paris'in kuzeyindeki Saint-Denis bölgesindeki bir apartman dairesine dün yapılan yapılan baskında çıkan çatışma sonucu öldüğü bildirildi. Teröristin kimliğinin, deri örneklerinin incelenmesiyle teşhis edildiği belirtildi.

Abaaoud'un, kendini patlatarak mı, yoksa baskın esnasında evde bulunan bir kadın militanın üzerindeki bombayı patlaması nedeniyle mi öldüğü henüz kesinleşmedi.

"Suriye'de" denilmişti

Abaaoud'un önce Suriye'de bulunduğu açıklanmış, daha sonra Fransa'da bulunduğunun öğrenilmesi üzerine arama faaliyetleri hızlandırılmıştı. Fransız polisi, Abaaoud'u bulmak için saldırılardan sonra yüzlerce eve baskın düzenlemişti.

Fransız yetkililer, bugün yaptıkları açıklamada saldırıları düzenleyen militanların kullandığı bombalı yelekleri imal eden kişinin kimliğini ise Mohammed K. olarak bildirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD: Paris saldırılarını planlayan kişiler hava operasyonunda öldürüldü
Paris’te operasyon düzenlenen evde üçüncü bir ceset bulundu
Paris'teki operasyonda kadın teröristin kendini patlatma anı görüntülendi

Dünya Haberleri