'Paris saldırganlarından bir grup kaçtı' şüphesi

Fransız polisinin, Paris'teki saldırıları gerçekleştiren kişiler tarafından kullandılan bir otomobil bulduğu öne sürüldü. Bu arabayı kullanan saldırganların kaçmış olabileceği belirtildi.

Önceki gün Paris’te kanlı saldırıyı gerçekleştirenlerden bir grubun kaçmış olabileceği belirtiliyor. Alman basınının Fransız Europe 1 kanalına dayanarak verdiği habere göre, Fransız polisi Paris’in doğusunda saldırganlar tarafından kullanıldığı belirlenen bir araba bulundu.

Haberlerde Fransız yetkililerin bunun terör olaylarını gerçekleştiren üç gruptan birinin kaçmayı başarmış olabileceği anlamına geldiği belirtiliyor. Savcılığın tahminlerine göre, Paris saldırılarını üç grup gerçekleştirdi. Bu gruplardan biri stad saldırısını gerçekleştirdi. Diğer bir grup Bataclan Konser Salonu’na saldırdı. Üçüncü grup ise lokantalar ve barlardaki kanlı saldırıları gerçekleştirdi. Kaçtığından şüphelenen grubun üçüncü grup olabileceği üzerinde duruluyor.

Üç adet Kalaşnikof ele geçirildi

Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, 10. ve 11. bölgedeki saldırıların gerçekleştiği yerlere yaklaşık 6 kilometre mesafedeki Montreuil bölgesinde terk edilmiş halde bulunan otomobilde üç kalaşnikof marka tüfek ele geçirildi. Seat Leon model siyah aracın Belçika plakalı ve kiralık olduğu ifade edildi.

Fransa Terörle Mücadele Savcısı François Molins, dün yaptığı açıklamada saldırılarda iki arabanın kullanıldığını tespit ettiklerini, Seat Leon model siyah aracın saldırıları gerçekleştiren üç gruptan 10. ve 11. bölgedeki saldırıları yapanlarca kullanıldığını bildirmişti.

PARİS/DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Belçika: 2 saldırgan Fransız
Paris'teki konser salonunda dehşet anları kamerada!
Kanlıca'ya Kayahan durağı

Dünya Haberleri