Paris bombacıları Yunanistan üzerinden Fransa'ya girmiş

Paris saldırılarını soruşturan savcının açıklamasına göre bombacılar Yunanistan üzerinden Fransa'ya giriş yapmış. Stade de France'ın girişinde üzerlerindeki bombaları patlatan teröristlerin geçtikleri 7 ülkeden sadece 3'ünde kayıt altına alındığı ortaya çıktı.

Paris savcısı François Molins tarafından yapılan açıklamaya göre 13 Kasım Salı günü Stade de France’ın H ve D girişlerinde üzerlerinde taşıdıkları bombaları patlatan teröristlerin Avrupa’ya Yunanistan üzerinden girdikleri tespit edildi.

Pasaport öldürülen Suriyeli askerin

3 Ekim’de Leros Adası’na çıkan ve burada parmak izleri alınan teröristlerin yanında Mohammad al Mahmud ve Ahmad al Mohammad adlarına düzenlenmiş 2 Suriye pasaportu bulundu. Yapılan araştırmalarda Ahmad al Mohammad adındaki şahsın birkaç ay önce öldürülen Suriyeli bir asker olduğu anlaşıldı.

7 ülkeden 3'ünde kayıt altına alındılar

Yunanistan Göç Bakanı İoannis Mouzalas, Ahmad al Mohammad isimli pasaportu taşıyan 25 yaşındaki teröristin öngörülen işlemlerle kimlik tespitinden geçtiğini, yedi ülkeden geçmesine rağmen yalnız Yunanistan’da, Sırbistan’da ve Hırvatistan’da kayıt altına alınabildiğini söyledi.

Alternatif göç politikalarından sorumlu bakan Mouzalas “Bütün bu gelişmelere rağmen göçmen sorunu ele alındığında insan hakları ve demokrasi ilkeleri ihlal edilmemelidir” dedi.

ATİNA/DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Canlı bomba kadın değil erkek çıktı
Suriye savaşı ve Paris saldırıları ABD'li silah şirketlerine yaradı

Dünya Haberleri