Özgür Suriye Ordusu'dan Rusya'nın hava desteği teklifine olumlu cevap

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un "Özgür Suriye Ordusu'nu havadan desteklemeye hazırız" sözlerine yanıt, ÖSO sözcüsü Fahd el-Masri'den geldi. Masri, Rusya ile bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yöneticilerinin, Rusya'yla Mısır'ın başkenti Kahire'de bir görüşme gerçekleştireceği öğrenildi.

RIA Novosti'ye konuşan ÖSO sözcüsü Fahd el-Masri, Rusya ile Suriye krizinin çözümü üzerine görüşeceklerini açıkladı.

"Özgür Suriye Ordusu, Rusya ile diyalog kurmaya hazırdır. Kendi konumumuzu Rusya'ya anlatabilmemiz ve yapacağımız ortak faaliyetleri tartışmamız için bir toplantı gerçekleştirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullanan Masri, Rusya'nın ÖSO'ya ne şekilde yarım edeceğinin görüşmelerden sonra netleşeceğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, cumartesi günü yaptığı açıklamada, IŞİD'e karşı ÖSO'ya hava desteği vermeye hazır olduklarını belirtmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Rusya: Özgür Suriye Ordusu ile Moskova'da görüştük
ÖSO, Rusya ile görüşeceği iddialarını yalanladı
Lavrov: Suriye'de Mısır ile işbirliği yapacağız, ÖSO'ya destek vermeye hazırız

Dünya Haberleri