Oyun geliştirene 250 bin lira destek

KOSGEB oyun, ürün, mobil uygulama ve yazılım geliştiren firmalara 100 bin lira hibe, 150 bin lira geri ödemeli destek veriyor. Hedef 2,5 milyar lira oyun ihracatı yapmak.

Geliştirilen yerli ürünlerle son dönemde yıldızı parlayan ve önemli bir ihracat potansiyeline sahip olan oyun sektörüne yönelik desteklere bir yenisi daha eklendi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) bilişim teknolojileri alanında oyun, ürün, mobil uygulama, yazılım geliştiren firmalara 250 bin liraya kadar destek sağlayacak.

100 BİN LİRA HİBE

Bu destek ile bilişim teknolojileri alanında faaliyette bulunan KOBİ’lerin, sayısal içerik ve ürünlerinin geliştirilmesi, ürün/oyun/mobil uygulama/yazılım gibi bilgi teknolojilerinin ticarileştirilmesi, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin artırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amaçlanıyor. Ay sonuna kadar yapılacak başvuruların değerlendirilmesinin ardından aranan kriterleri taşıyan projelere geri ödemesiz 100 bin lira, geri ödemeli 150 bin lira olmak üzere 250 bin liraya kadar destek verilecek. Çağrının toplam bütçesi ise 50 milyon lirayı buluyor.

EĞLENCEYE 400 MİLYON DOLAR GİTTİ

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de oyunlar için de yaklaşık  400 milyon dolar harcandı. Bu bütçenin 20 milyon doları Türk şirketlerinin oyunlarına gitti. Türkiye 2023’te oyun sektöründeki ihracatını 2-2,5 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hadafliyor. 

EN İYİLER ARASINDA BİR TÜRK

Türkiye’de son dönemde çeşitli uluslararası yarışmalardan ödülle dönen oyunlara imza atıldı. Ankara’da 2005’te kurulan TaleWorlds firması, geliştirdiği Mount&Blade serisi ile aynı zamanda önemli bir satış başarısına ulaştı. Mount&Blade,  100’den fazla ülkeden oyunseverler tarafından tercih edildi ve 6 milyon satış rakamını geride bıraktı. “Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 100 oyunu” arasında gösterilen oyun, TaleWorlds’e aynı zamanda İhracatın Yıldızları 2014’te Hizmet İhracatı Ödülü’nü getirdi.

PROJELER BEKLENİYOR

Desteklenmeye uygun proje konuları:

Yeni yazılım, oyun ve mobil uygulamalarının geliştirilmesi.

Bilişim teknolojilerindeki işletmelerin üretim süreçlerini ve ürün kalitesini iyileştirilmesi, üretim kapasitesi ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi.

Mevcut pazarlara başarıyla sunulabilecek ya da yeni pazarlar yaratabilecek yeni ürün, hizmet, uygulama, yöntem veya iş modeli fikri ile oluşturulan süreçler.

Yeni teknolojilerin kullanımı konusunda yetkinliklerini artırılması.

Tasarım ve yeni ürün geliştirme yetkinliklerinin arttırılması.

İhracata başlama veya ihracatın artırılmasına yönelik projeler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Dolandırıcıların KOSGEB oyunu
KOSGEB'den imalatçı KOBİ'lere kredi faizi desteği

Ekonomi Haberleri