Operatör Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu: Uykunuzun hırsızı belki de alt çeneniz!

Çoğu zaman dikkate bile alınmayan alt çene küçüklüğü gibi çene asimetrisi problemleri, horlama ve apne gibi geceleri kabusa çeviren rahatsızlıklara yol açabiliyor. Hemen üzülmeyin! Bunun da tedavisi var.

[Karar]
ÜRÜN DİRİER

Uykuda nefes alamama, apne ve horlama yaşam kalitesini ciddi alamda etkileyen sağlık sorunları. Önemli bir bölümü burundaki yapısal broblemlerden kaynaklanıyor. Peki gecelerinizi kabusa çeviren bu sorunlarınızın çenenizden kaynaklanabileceğini biliyor muydunuz?

DİL AĞIZ İÇİNDE SIKIŞIYOR

Operatör Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, solunumla ilgili rahatsızlıklarda çene asimetrisinin de dikkate alınması gerektiğini belirtiyor. Alt çenenin fazla geride ya da fazla ileride, büyük veya küçük olması durumunda solunum kalitesinin düşeceğine vurgu yapan Dr. Bayraktaroğlu “Alt çene küçüklüğü çoğu zaman fark edilmiyor ve dikkate alınmıyor” diyor.

Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu

Cerrahi operasyonla çenenin kesilerek öne ya da arkaya alınabildiğine, dolgu maddeleriyle büyütülebildiğine işaret eden Dr. Bayraktaroğlu şunları söylüyor: “Çene asimetrisi ağız içindeki hacmi daraltarak dili sıkıştırıyor. Bu da horlama ve apne gibi solunum problemlerine yol açıyor. Cerrahi operasyonla amacımız ağız içindeki alanı genişleterek dilin konumunu rahatlatmak. Gerekli olduğunda dili de operasyonla küçültebiliyoruz.”

ESTETİK PROBLEM DEĞİL

Hastaların kendisine genellikle çene yapısından kaynaklı ısırma sorunları ve diş kapama zorluğu sebebiyle başvurduğunu anlatan Bayraktaroğlu, “Bu asimetrik sorun hastalar açısından genelde sadece estetik bir problem. Horlama nedeninin çenesi olduğunu öğrendiklerinde şaşırıyorlar” diyor.

DAMAK YARIKLARI DÜZELTİLEBİLİR

Solunumda ve ses tonunda sorunlara yol açan önemli bir diğer nedenin ise doğuştan gelen damak ve dudak yarıkları olduğuna işaret eden Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, “Bunlar doğum anomalileri. Bu tür hastalar genizden ya da burundan konuşurlar. Ağız içinde doğru rezonans sağlanamadığı için ses tonları gariptir. Çünkü ses bu yarıklardan kaçar gider. Operasyon ile bunları da düzeltmek mümkün” diyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Tavuk da baykuş da olsan 15 dakika uyu

Hayat Haberleri