Obama'dan BM'de Suriye mesajı: Esad gitmeli

ABD Başkanı Obama, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada dünyada cereyan eden gelişmeleri değerlendirdi. Suriye krizine de konuşmasında geniş yer ayıran Obama, Suriye'nin yeni bir lidere ihtiyacı olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Suriye krizi başta olmak üzere birçok konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Suriye'deki iç savaşın başlangıcında Esad'ın barışçıl gösterilere şiddeti yükselterek karşılık vermesine dikkat çeken Obama, Esad yönetimi ve müttefiklerinin kimyasal silah kullanımı ve nüfusun büyük bölümüne uygulanan zulmü meşrulaştırmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Gerçekçilik, Esad'ın gitmesini gerektirir

Obama ayrıca, şu andaki duruma gerçekçi bir bakışın, Esad'ın gitmesini gerektirdiğini ifade etti. ABD Başkanı, Suriye'nin bir geçiş süreci sonrasında yeni bir lidere ihtiyacı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Esad'ın bir geçiş sürecinden sonra gitmesi gerektiğini ifade etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Obama'dan BM'de IŞİD değerlendirmesi
BM liderler zirvesinden Suriye için yine çözüm yok!
Davutoğlu, Obama ve Putin'le ayrı ayrı görüştü

Dünya Haberleri