Niğde, Uşak, Nevşehir, Isparta seçim sonuçları

Niğde, Uşak, Nevşehir ve Isparta'da AK Parti 7, CHP 1, MHP 3 milletvekili kazandı. Isparta'da, önceki seçimdeki fibi AK Parti oy oranını sabit tuttu.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Niğde, Uşak, Nevşehir ve Isparta'da AK Parti 7, CHP 1, MHP 3 milletvekili kazandı.

Niğde'de Ak Parti 2, MHP 1 milletvekili çıkardı

2011 seçimlerinde Niğde'nin 3 milletvekilinin 2'sini alan Ak Parti, 7 Haziran'da yine 2 milletvekili çıkarırken, 1 milletvekili olan CHP ise kentte seçimin kaybedeni oldu ve 1 milletvekilini MHP aldı. 

Ak Parti'den Alpaslan Kavaklıoğlu ile Erdoğan Özegen, MHP'den ise Vedat Bayram seçimi kazanarak meclise girmeye hak kazandı.

Isparta'da Ak Parti 2, CHP ve MHP 1 milletvekilliği aldı

Seçim sonuçlarına göre Isparta'da Ak Parti adayları Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, MHP adayı Nuri Okutan ile CHP adayı İrfan Bakır milletvekili seçildi. Bilgiç ve Özel, mecliste 3'üncü dönem görev yapacak.

Uşak'ta üç parti vekilleri paylaştı

Meclis'e 3 milletvekili gönderen Uşak'ta, AK Parti, CHP ve MHP birer vekillik çıkardı. Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz, önceki seçimde sıfır çeken MHP'nin milletvekili oldu. 

2011 genel seçimlerinde iki AK Parti ve bir CHP milletvekilini meclise gönderen Uşak'ta; 25'inci dönem seçimlerinde AK Parti bir milletvekilini MHP'ye kaptırdı. Son olarak 1999'da kentten vekil çırakma başarısı gösteren MHP, geçen seçimde yüzde 16.4 olan oy sayısını Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ile birlikte yüzde 29'a yükseltti. AK Parti'den mevcut vekil avukat Mehmet Altay ile CHP'den işadamı Özkan Yalım da kentten 25'inci dönem milletvekili oldu.

O aday seçilemedi

Son üç dönemdir Uşak'ta iki milletvekili elde eden AK Parti'nin vekil sayısındaki düşüş, ithal adaya bağlandı. Ankara'da yaşayan, Atatürk'ün ölüm yıldönümü 10 Kasım'da bir gazeteye verdiği 'Olmasaydı da olurduk' ilanıyla bazı kesimlerin tepkisi çeken bir derginin imtiyaz sahibi iç mimar Eyüp Gökhan Özekin, seçimden umduğunu bulamamış oldu.

Nevşehir'de Ak Parti 2, MHP 1 milletvekili çıkardı

MHP'nin yaklaşık 16 yıl sonra milletvekili çıkarması  kentte büyük sevinç yarattı. Nevşehir’de MHP en son 18 Nisan 1999 genel seçimlerinde İsmail Çevik ve Mükremin Taşkın’la 3 milletvekilinden 2'sini kazanmıştı. Bugün yapılan seçimde Nevşehir’de 691 sandıkta 203 bin 116 seçmen oy kullandı. Resmi olmayan sonuçlara Nevşehir’de son 3 dönemden bu yana milletvekillerinin tamamını  yüzde 60.4 ile kazanan AK Parti, bu kez yüzde  52.6 ile üçüncü sıra milletvekilini kaybetti.


Nevşehir’de kesin olmayan sonuçlara göre AK Partili eczacı  Mustafa Açıkgöz ile avukat Murat Göktürk, MHP’den ise, sürücü kursu sahibi işadamı  Mehmet Varol milletvekili kazandı. Kesin olmayan sonuçların ortaya çıkması ile birlikte partililerde MHP il binası önünde toplandı. Kalabalık grup uzun süre sloganlar attı, havai fişekler patlatıldı. Araçlarına binen MHP’liler bayraklar sallayıp, 'Bozkurt' işareti yapıp konvoy oluşturdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Tüm ayrıntılarıyla 7 Haziran 2015 Genel Seçim sonuçları

Güncel Haberleri