NATO, Soğuk Savaş tertibi alıyor

İngiltere'nin Soğuk Savaş'ta çekişme alanlarından biri olan Artik bölgesine yeniden denizaltı göndermek için uzmanlarını eğitimden geçirdiği ortaya çıktı. ABD Savunma bakanı Carter, geçtiğimiz günlerde, Rusya ile yeniden soğuk savaş dönemine doğru gidildiğini açıklamıştı.

İngiliz Sunday Times gazetesi, İngiltere Deniz Kuvvetleri askerlerinin, Bering Boğazı'ndan geçiş yapan ABD denizaltısında staj yaptığını belirtti. İngiliz Tuğamiral John Weale, "Onların deneyimini ve eğitimini, Trafalgar tipi denizaltılarımızdan birini buz altındaki çalışmalara hazırlamak için kullanacağız, ardından bu becerileri tüm filoyla çalışmalarda uygulayacağız" dedi. İngiliz denizaltılarının Arktik bölgesinde buzların altında hareket edeceği ifade edildi. İngiltere, böyle bir uygulamaya Soğuk Savaş sırasında sıkça başvuruyordu. Ama 2007 yılında denizaltılarından birinde 2 kişinin ölümüne yol açan patlamanın ardından bu uygulamadan vazgeçilmişti.

ABD'DEN SOĞUK SAVAŞ'A DÖNÜYORUZ MESAJI

ABD Rusya ilişkilerinin yine soğuk savaş dönemine dönüdüğüne dair analizler son dönemde artıyor. Geçen hafta ABD Savunma Bakanı Ashley Carter da bu iddiayı destekleyen bir röportaj vermişti. Vox kanalına konuşan Carter, Rusya ile yeniden büyük güç rekabetine dönüldüğünü söylerken, "Bizim umutlarımız, Soğuk Savaş'ın sonunda olduğumuz yönünde. Ancak bundan emin değilim. Biz Rusya'nın, düşüncelerimizi, dikkate aldığını görmek istiyoruz. Zira biz hâlâ Rus halkının en iyi halk olduğunu, saygın bir ülke olduğunu düşünüyoruz. Fakat kimse kendi haklılığını ve doğruluğunu Batı'ya karşı olmakla sağlamamalı. Bu yönüyle Putin Rusyası bizim umut ettiğimiz gibi değil ve artık yeniden büyük güç rekabetine döndüğümüzü söyleyebiliriz" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD, NATO bütçesini tartışıyor
ABD’den İsrail’e 'Rusya yasağı'
AB’nin Rusya ile ticareti azaldı

Dünya Haberleri