Mustafa Denizli'nin Galatasaray'da başarılı yılları

Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray ile yollarını ayırmasının ardında sarı kırmızılı takımın başına Mustafa Denizli getirildi. Galatasaray teknik direktörlüğüne getirdiği Mustafa Denizli le birçok başarılara imza attı.

Galatasaray Kulübü teknik direktörlüğüne getirdiği Mustafa Denizli le birçok başarılara imza attı.

Tarihin ilk başarısı Mustafa Denizli ile geldi! 

Deneyimli teknik direktör Mustafa Denizli, Alman Jupp Derwall'ın yanında 1984-85'ten başlayarak Galatasaray'da 3 sene yardımcı antrenörlük yaptı. Denizli daha sonra 1987-88 sezonu için Sarı-Kırmızılı kulüpte antrenörlüğe getirildi. Galatasaray o sezon çok başarılı bir sezon geçirdi ve Denizli, ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı.

DENİZLİ VE ÖZBEK'TEN İLK SÖZLER

Galatasaray, o dönem Mustafa Denizli ile birlikte Avrupa'da çok başarılı oldu. İlk tur Rapid Wien, ikinci tur Neuchatel Xamax'ı elediler. Xamax'a ilk maç deplasmanda 3-0 yenildiler. Rövanş maçında taktikleri tribünden vermek zorunda kalan Denizli'nin takımı maçı 5-0 kazandı. Çeyrek finalde ise Fransız temsilcisi Monaco'yu eleme başarısını gösterdiler. Yarı finalde ise Steaue Bükreş'e elendiler. Bu sonuç günümeze kadar bir Türk takımının Avrupada lig şampiyonları bazında aldığı en iyi sonuç olarak tarihe geçti.

İkinci Galatasaray dönemi

Mustafa Denizli 1990-91 sezonunun başında Galatasaray ile tekrar anlaştı. Denizli yönetimindeki  Galatasaray o sezon Türkiye Kupası'nı kazandı. Ligde ise ikinci oldular. Sonraki sezondaki en büyük başarısı ise Avrupa'da oldu. 1992-93 Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

Werder Bremen'e ilk maçta 2-1 yenildiler, ikinci maç ise 0-0 sonuçlandı ve elendiler. Ancak ligde yine istenilen sonuçları alamayıp, lig üçüncüsü oldular. Yönetim ile anlaşamayan Denizli, teknik direktörlüğü bıraktı.


Mustafa Denizli Galatasaray idmanında

Denizli tekrar Galatasaray'ın başında!

Galatasaray Kulübü, Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdıktan sonra bugün Mustafa Denizli'yi teknik direktörlüğe getirdi.

Mustafa Denizli'nin Galatasaray ile yaşadığı başarılı günlerden bir kare / FOTOĞRAF: SOSYAL MEDYA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli kimdir? - Denizli kaç yıllık imza attı?
Galatasaray teknik direktör Mustafa Denizli ile anlaştı
Kanser olduğunu Facebook'tan öğrendi

Spor Haberleri