Muş Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları partilerin oy oranları

Muş partilerin oy oranları haberimizde. Sandıklar açıldı ve oy sayımı başladı. Son dakika haberleriyle birlikte Muş il ve ilçelerinde partilerin oy oranları da netleşmeye başladı. Peki kente hangi parti birinci çıktı, milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde son durum ne? İşte Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt, Muş, Varto seçim sonuçları...

Türkiye 24 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkacak sonuca kilitlendi. İllerden gelecek sonuçlar beklenirken, yaklaşık 220 bin seçmenin sandığa gittiği Muşa'da da partilerin oy oranları, milletvekili sayısı ve Cumhurbaşkanlığı seçimindeki son durum merak ediliyor. Peki Muş partilerin oy oranları ne? Sandıktan hangi milletvekilleri çıktı? Haberimizden hem kentteki partilerin oy oranlarını hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi adayın en çok oy aldığını takip edebilir, aşağıdaki linklerden Türkiye geneli sonuçlara da ulaşabilirsiniz.  

MUŞ SEÇİM SONUCU: PARTİLERİN OY ORANLARI NE?

Muş'da merkez ilçe ile Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt, Muş, Varto'da seçmenler sandığa gitti. Muşlular cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Meral Akşener ve diğer adaylar için oy kullanırken, Cumhur İttifakı ya da Millet İttifakı ile diğer partiler arasında tercih yaptı. İttifak sisteminin ilk kez uygulandığı ve Cumhurbaşkanı'nın yeni sisteme göre ilk kez seçildiği 24 Haziran seçimlerinde Muş partilerin oy oranları, kazanan milletvekillerinin kimler olduğu netleştikçe bu sayfada olacak.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Ak Parti %33.9, Cumhuriyet Halk Partisi %1.3, Milliyetçi Hareket Partisi %1.3, ve Halkların Demokratik Partisi %61.8 oy oy almıştı.

7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %24,28 , Cumhuriyet Halk Partisi %1,09 , Milliyetçi Hareket Partisi %1,87 ve Halkların Demokratik Partisi %71,32 oy oranları ile Muş ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu. 

MUŞ 1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI KARŞILAŞTIRMALI TABLO 

 

İLÇE İLÇE MUŞ SEÇİM SONUÇLARI 2018

Muş ve 6 ilçesinde partilerin oy oranlarını ve seçim sonucu KARAR.COM'dan takip edebilmek için aşağıdaki linleri de kullanabilirsiniz. Hangi ilçeden ne kadar oyun kime verildiğini görmek ve detaylı bilgileri görüntülemek için aşağıdaki linkleri taklayınız: 

Bulanık partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Hasköy partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Korkut partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Malazgirt partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Muş partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Varto partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Muş'da HDP'nin şanslı olduğu görülüyor.  Milletvekili seçimlerinde durumun ne olavcağı Muşlu seçmenler tarafından yakından takip ediliyor. Muş'da milletvekili ve oy oranları dağılımında sürprizler olabilir. İşte yarışacak milletvekilleri... 

MUŞ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mehmet Emin Şimşek

Abdulselam Er

Abdulmecit Cantepe

Figen Ergül

MUŞ CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Yılmaz Çetinkaya

Yıldırım Paçal

Cemal Koçhan

Nur Muhammed Karahan

MUŞ MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Rahmi Yenibahar

Tarkan Dede

Şehmus Çekil

Adnan Koyuncu

MUŞ İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Erkan Kemaloğlu

Zihni Sayan

Bahriye Kılıç

Erkan Çelikoğlu

MUŞ HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Gülüstan Kılıç Koçyiğit

Mensur Işık

Şevin Coşkun

Adnan Topçu

MUŞ SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Nazım Çelik 

Mehmet Şah Sabak

Kemal İndiç 

Hudeyda Bozyel 

 

CUMHRBAŞKANI ERDOĞAN : TÜRKİYE DEVRİM YAPIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar'daki okulda oyunu kullandı. Oy kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Erdoğan "Türkiye devrim yapıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar'daki okulda oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapması beklenen Erdoğan daha sonra Tarabya'daki köşke gidip, seçim sonuçlarını orada takip edecek. 

İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

Az öncede öğrendiğim kadarıyla 150'yi aşın seçmenin oy kullandığını öğrendik. Katılım iyi görünüyor, Türkiye genelinde de aldığım bilgiler bunu gösteriyor.

Dünyada en gelişmiş ülkelerde bile yüzde 30'lara kadar düşen katılımın olduğu halde Türkiye bunu aşmış vaziyette. Bu seçimle birlikle Türkiye demokratik devrimi gerçekleştiriyor.

Başkanlık sistemi ile birlikte Türkiye muasır medeniyetler seviyesine çıkmada çıtayı yükseltiyor.

NASIL OY KULLANACAĞIZ?

24 Haziran Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği için iki ayrı oy pusulası ve sandık kurulacak. Milletvekilliği seçimi oy pusulalarında, parti ittifakları özel olarak belirtilecek. Örneğin “Millet İttifakı” ibaresinin altında CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP logoları ayrı ayrı bulunacak. Seçmen tercih ettiği partinin kısmına mühür basacak, ancak oyların sayımı esnasında iki partinin aldığı oy toplanarak ittifakın hanesine yazılacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

TBMM ile cumhurbaşkanı seçimleri 5 yılda bir aynı gün yapılacak.

TBMM’nin görevleri ve yetkileri; "kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak, bütçe ve kesin hesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek, para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek, milletlerarası antlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, Meclis üye tam sayısının 5’te 3 çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek, anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek" olacak.

TBMM, Meclis araştırması, genel görüşme, Meclis soruşturması ve yazılı soru yollarıyla bilgi edinme ve denetleme yetkisini kullanacak, ancak gensoru denetleme yetkisinden çıkarılacak.

Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiği kesilmeyecek.

Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıl olacak. Bir kişi en fazla iki kez cumhurbaşkanı seçilebilecek.

Cumhurbaşkanına "Devlet Başkanı" sıfatı getirilecek ve yürütme yetkisi de verilecek.

Cumhurbaşkanı, kanunları yayımlayacak ve kanunları tekrar görüşülmek üzere TBMM’ye geri gönderecek. Kanunların, TBMM İçtüzüğü’nün tümünün veya belirli hükümlerinin anayasaya şekil veya esas bakımından aykırı oldukları gerekçesiyle Anayasa Mahkemesinde iptal davası açacak.

Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ile bakanları atayacak ve görevlerine son verecek; üst düzey kamu yöneticilerini atayacak, görevlerine son verecek ve bunların atanmalarına ilişkin usul ve esasları Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı, anayasa değişikliklerine ilişkin kanunları gerekli gördüğü takdirde halk oyuna sunacak.

Cumhurbaşkanı, yürütme yetkisine ilişkin konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilecek.

Cumhurbaşkanı, kanunların uygulanmasını sağlamak üzere ve bunlara aykırı olmamak şartıyla yönetmelikler çıkarabilecek. 

Cumhurbaşkanı hakkında, bir suç işlediği iddiasıyla TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilecek; Meclis, üye tam sayısının 3’te 2’sinin gizli oyuyla Yüce Divana sevk kararı alabilecek. Hakkında soruşturma açılmasına karar verilen cumhurbaşkanı seçim kararı alamayacak.

Cumhurbaşkanı, bir veya daha fazla cumhurbaşkanı yardımcısı atayabilecek.

Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olanlar arasından cumhurbaşkanı tarafından atanacak ve görevden alınacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar TBMM’de ant içecek. Milletvekilleri, cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakan olarak atanırlarsa üyelikleri sona erecek.

Bakanlıkların kurulması, kaldırılması, görevleri ve yetkileri ile teşkilat yapısı ile merkez ve taşra teşkilatlarının kurulması Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenlenecek.

Meclis, üye tam sayısının 5’te 3 çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verebilecek; TBMM genel seçimi ile cumhurbaşkanı seçimi birlikte gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanının, seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde de TBMM genel seçimi ile cumhurbaşkanı seçimi birlikte yapılacak.

Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis, seçimlerin yenilenmesine karar verirse cumhurbaşkanı bir kez daha aday olabilecek.

Cumhurbaşkanı gerekli durumlarda OHAL ilan edebilecek.

Bütçeyi Cumhurbaşkanı Meclise sunacak. Yeni sistemde, Bakanlar Kurulu olmayacak.

Genelkurmay Başkanı da cumhurbaşkanınca atanacak.

Muş  partilerin oy oranları haberimizde. Sandıklar açıldı ve oy sayımı başladı. Son dakika haberleriyle birlikte Muş il ve ilçelerinde partilerin oy oranları da netleşmeye başladı. Peki kente hangi parti birinci çıktı, milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde son durum ne? İşte Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt, Muş, Varto seçim sonuçları...

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kocaeli seçim sonuçları 2018: Cumhurbaşkanlığı oy oranları Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı?
YSK Mersin Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı: Merin seçim sonucu 2018 son durum ne?
Antalya seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran Antalya oy oranları ne?

Güncel Haberleri