Müfredatta kopyala yapıştır propaganda!

MEB’in kamuoyunun görüşüne açtığı 53 farklı dersin müfredat taslağı, 10 Şubat’a kadar askıda kalacak. Şu ana kadar 160 bini aşkın geri bildirim oldu. İtiraz ve önerilerini sunanlar arasında öğretmenler ilk sırada. Mesajların önemli bölümü ise bir sendikanın organize ettiği kopyala-yapıştır öneriler.

ÖZEL HABER: EROL METİN / ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı, kurumsal tarihinde bir ilke imza atarak yeni müfredat taslağını internet üzerinden kamuoyunun görüşüne sundu. 13 Ocak itibarıyla askıya çıkarılan 53 farklı dersin taslak öğretim programına ilişkin velilerden eğitimcilere, pedagoglardan akademisyenlere, meslek gruplarından sivil toplum kuruluşlarına kadar toplumun her kesiminden geri bildirimler oldu. Yeni ders müfredatları 10 Şubat’a kadar askıda kalacak. Şu ana kadar Bakanlığa iletilen itiraz ve öneri sayısı 160 bini geçti.

ÖĞRETMENLER İLK SIRADA

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı bünyesinde oluşturulan komisyonlar, gelen değerlendirmeleri günü gününe inceleyerek tasnif ediyor. Hangi dersin, hangi konunun ne kadar eleştiri ve öneri aldığı istatistiklere dayalı analiz raporu haline getiriliyor. Görüş bildiren kesimler arasında öğretmenler ilk sırada yer alıyor. Taslaklardaki yazım ve noktalama yanlışlarına dikkat çekenler de oluyor. Belirtilen bölümdeki yazım ve noktalama yanlışları, Bakanlık redaktörlerince anında düzeltiliyor.

İÇERİK AYNI GÖNDEREN FARKLI

Bakanlık görevlilerince vatandaşlardan gelen her mesaj tek tek ele alınırken, belli konulara ilişkin çok sayıda şikayet mesajının ise tek merkezden yönlendirildiği tespit edildi. Aynı içeriğe sahip yorumların farklı kişilerce kopyala-yapıştır yöntemiyle Bakanlığa iletildiği anlaşıldı. Bakanlık yetkilileri, bu yönteme bazı sendikal grupların başvurduğunun düşünüldüğünü, ‘yüksek oranda şikayetin geldiği’ algısıyla Bakanlık üzerinde baskı oluşturma amacı taşındığını ifade etti.

MART AYINDA AÇIKLANACAK

10 Şubat’ta müfredata ilişkin görüş alma süresinin dolmasıyla birlikte itiraz ve öneriler doğrultusunda bir çalışma yapılacak. Gerek görülen ders ve konular üzerinde Bakanlık uzmanlarınca düzeltmeler yapılacak. Müfredata son şekli verilecek. Yeni müfredatın mart ayı başında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından kamuoyuna açıklanması planlanıyor.

DİN DERSİNDE ALEVİLİĞE GENİŞ YER VERİLECEK

AİHM’in ‘inanç çeşitliliğini yansıtacak şekilde yeniden düzenlenmesi’ yönündeki kararı nedeniyle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi henüz askıya çıkarılmadı. AİHM kararına ilişkin Dışişleri Bakanlığı’yla yapılan yazışmalar süreci uzattı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi taslağının da önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor. Yeni müfredatta Aleviliğe daha fazla yer verilmesi planlanıyor. Din dersinde Aleviliğe ayrılan bölüm hazırlanırken Diyanet’in, Alevi derneklerinin, dedelerin ve ilahiyatçıların çalışmalarından da istifade edildi. Yeni Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin de sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi için ek süre tanınacak. Vatandaşlar, belirtilen tarihler arasında öneri ve itirazlarını internet aracılığıyla Bakanlığa ulaştırabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Cem meydanında ‘Canlar’a mesaj: Biriz, kardeşiz
Müfredata sosyal medyadan da rekor ilgi
Müfredatta 2023 kriteri

Güncel Haberleri