MSÜ sınav yerleri belli oldu mu, nasıl öğrenilir, adaylar tarafından internette araştırılıyor. Zira, 23 Şubat 2021'de tamamlanan başvuruların ardından sınav giriş belgeleri nihayet açıklandı. Sınav yerlerine ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşmak mümkün.
2021 MSÜ SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı giriş belgeleri 25 Mart 2021 Perşembe günü yayınlandı.
Adaylar, MSÜ sınava giriş belgelerini TC kimlik numaraları ve şifreleri ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilir.
Adaylar, sınav giriş belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorunda. Sınav giriş belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacak. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunmasının zorunlu olduğunu belirtelim.
MSÜ SINAVI NE ZAMAN?
ÖSYM sınav takvimine göre, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 4 Nisan 2021 günü belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 29 Nisan 2021 tarihinde açıklanacak.
2021 MSÜ SINAV TAKVİMİ
Başvuru tarihleri: 27 Ocak 2021 - 23 Şubat 2021
Geç başvuru: 3 Mart 2021
Sınav: 4 Nisan 2021
Sınav sonuçları: 29 Nisan 2021
MSÜ sınavına katılan adaylara Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltiliyor. Adaylara sınavda 135 dakika süre veriliyor.
MSÜ SINAVI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?
Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kağıtlarına işaretleyecekler, cevap kağıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecek.
Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:
* Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.
* Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.
* Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.
* Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.