MİT kumpasından cezaevine: 4 savcı 1 albay tutuklandı

Paralel Yapı'nın Adana'da MİT TIR'larını durdurmasıyla ilgili soruşturmada 4 savcı ve 1 albay için tutuklama kararı çıktı. Şüpheliler cezaevine gönderilecek.

Tarsus 2.Ağır Ceza Mahkemesi MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili olarak tutuklama kararı verdi.

Adana'da MİT tırlarının durdurulması kararını veren 3 savcı Aziz Takçı, Özcan Şişman, Ahmet Kavalcı ile dönemin Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ve İl Jandarma Komutanı Alay Komutanı Albay Özcan Çokay hakkında devam eden soruşturmada tutuklama kararı çıktı.

Suçlama "terör örgütüne üye olmak" ve "darbeye teşebbüs".

Karara göre 5 sanık tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

Özcan Şişman gözaltına alındı

Hakkında tutuklama kararı çıkan savcı Özcan Şişman, evinde gözaltına alındı. 2 sivil ekip saat 19.40 sıralarında Özcan Şişman'ın oturduğu binanın 6'ıncı katına çıktı. Sivil ekip yaklaşık 10 dakika sonra Savcı Özcan Şişman ile birlikte binadan ayrıldı. Bu sırada polisler, gazetecilerin görüntü almasını engelledi. Özcan Şişman, sağlık kontrolünden geçildikten sonra gözaltına alındı.

Uydurma ihbar, yasadışı dinleme

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Ocak'ta Adana-Gaziantep otoyolunda Ceyhan ilçesindeki Sirkeli doğu gişelerinde MİT'e ait TIR’ların durdurulmasına ilişkin ihbarı yapan şüphelilerle ilgili soruşturma açtı.

Soruşturma kapsamında 13 askeri personel hakkında kamu davası açıldı.

İddianamede “MİT mensuplarının önceden cep telefonu, kimlik ve adres bilgilerinin casusluk amacıyla ele geçirilip, uydurma bir suç iddiasıyla ilgili kişiler hakkında mahkemeden önleme dinlemesi kararı alınıp, MİT mensuplarının yasa dışı dinlendiği ve söz konusu MİT faaliyetinin ayrıntılarının öğrenilip bir mizansen çerçevesinde Adana İl Jandarma Komutanlığı'na önceden haber verilip sonradan mizansene uygun ihbarın yapıldığı ve MİT tırlarının buna dayanılarak durdurulduğu ve söz konusu olayın gerçekleştirildiği tüm soruşturma kapsamından anlaşılmıştır" tespitine yer verildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Savcı Şişman adliyeye sevk edildi!
MİT TIR'ları kumpasına da Selam Tevhid kılıfı
MHP'li Özcan Yeniçeri: MİT tırlarının durdurulması vatan hainliğidir

Güncel Haberleri