Mina'daki izdihama Suud Prensi neden oldu iddiası

Mina'da yaşanan ve yüzlerce hacının hayatını kaybettiği izdihama Suudi Kralı Selman'ın oğlu Prens Muhammed'in neden olduğu ileri sürüldü.

Mina'da yüzlerce hacının hayatını kaybettiği faciaya Suudi Kralı Selman'ın oğlu Prens Muhammed'in neden olduğu iddia edildi.

İran merkezli Press TV'nin, Lübnan'da çıkan el-Diyar gazetesine dayanarak verdiği habere göre Prens Muhammed, perşembe sabahı büyük bir konvoyla birlikte Mina'ya geldi. İddiaya göre 200 asker ve 150 polisin bulunduğu konvoy, hacıların yürüdüğü yollarda değişikliğe neden oldu ve izdiham bu şekilde başladı.

Prens'in Mina'da olduğu gizlendi

El-Diyar gazetesi, Prens Muhammed'in konvoyunun alandan hızla uzaklaştığını, Suudi yetkililerin ise Prens'in alanda bulunduğunu gizleyerek olayın üstünü örtmeye çalıştığını öne sürdü.

Suudi yetkililer ise iddiaları yalanladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Murat Yıldırım ve Tolgahan Sayışman Hac'daki izdiham faciasından kurtuldu
AK Parti'li Recai Berber'den Mina'daki facia için tepki çeken ifade
Suud Prensi: Facianın suçlusu Afrikalı hacılar!

Dünya Haberleri