Millileri bu turu geçmesi durumunda kolay maçlar bekliyor

Fransa’da devam eden EURO 2016’da ilk iki maçın ardından tükenen umutları Çek Cumhuriyeti zaferi sonrası yeniden yeşerten Türkiye, bu akşam oynanacak maçları bekliyor. Macaristan’ın Portekiz’i yenmesi ya da İtalya ile Belçika’nın yenilmemesi durumunda en iyi üçüncü olarak yoluna devam edecek olan Türkiye’yi, turnuvanın sonuna kadar rahat bir yol bekliyor.

En iyi üçüncü olması durumunda İngiltere’yi geçerek B Grubu’nu lider tamamlayan Galler ile karşılaşacak olan Türkiye, bu turu da geçerse turnuvanın son gününe kadar Fransa’da kalabilir. EURO 2016’nın favorileri olarak gösterilen Almanya, İspanya, Fransa, İngiltere ve İtalya ile final maçına kadar eşleşmeyecek olan Türkiye, tıpkı 2002 Dünya Kupası’nda olduğu gibi potansiyeli olan ancak beklenen performanstan uzak takımlar ile karşılaşacak.
Bu takımların arasında şimdilik İsviçre, Polonya ve Hırvatistan var. Diğer 4 takımın bu akşam oynanacak maçların ardından belli olacağı turnuvada tur atlaması halinde Türkiye için final yolu oldukça açık…

DÜNYA KUPASI’NDA ÜÇÜNCÜ OLMUŞTUK

Türkiye, Japonya ve Güney Kore’nin ortaklaşa düzenlediği FIFA 2002 Dünya Kupası’nda da benzer bir fikstür avantajı yakalamıştı. Brezilya’nın da yer aldığı gruptan son maç sonrası çıkan ve yarı finale kadar hiçbir favori takımla oynamayan Türkiye, grupta da mağlup olduğu sambacılara bir kez daha kaybederek final şansını tepmişti.
Gruptan çıkmayı başaran milliler, ikinci turda ev sahibi Japonya ile karşılaştı. Mücadeleyi 1-0 kazanan milliler, çeyrek finalde de Senegal’i uzatmada bulduğu ‘Altın Gol’ ile geçmeyi başarmıştı. Yarı finalde Brezilya’ya kaybeden Türkiye, ev sahibi ülkelerden Güney Kore’yi 3-2 yenerek Dünya Kupası’nı üçüncü olarak tamamlamıştı.

DEVLER BİRBİRİNİ YİYECEK

Diğer taraftan EURO 2016’da diğer tarafta oynanacak maçlarda favoriler adeta birbirlerini yiyecekler.
E Grubu’nu lider tamamlayan İtalya, hemen ikinci turda bizim de bulunduğumuz D Grubu’nu ikinci sırada bitiren İspanya ile karşılaşacak. İki favori takımın mücadelesinden galibiyetle ayrılan takım ise çeyrek finalde rakibini bekleyen Almanya ile mücadele edecek. Bir diğer eşleşmede ise henüz rakibi belli olmayan iki takım Fransa ve İngiltere, turu geçmeleri halinde birbirleri ile karşılaşacaklar.

BU AKŞAM KRİTİK MAÇLAR VAR

EURO 2016’da grup maçları bu akşam E ve F Grubu’nda oynanacak karşılaşmaların ardından sona erecek. E Grubu’nda İtalya – İrlanda Cumhuriyeti ile Belçika ise İsveç ile karşılaşacak. F Grubu’nda ise Portekiz – Macaristan ve İzlanda – Avusturya maçları oynanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Çek Cumhuriyeti Türkiye yenilgisinden sonra dağılma sürecine girdi
Pavel Vrba: Türkiye bizi cezalandırdı
Fatih Terim'den basın toplantısında İngilizce cevap

Spor Haberleri