Milliler, İspanya'ya 3-0 yenildi

A Milli Takımı, İspanya'ya 3-0 mağlup oldu ve büyük hayal kırıklığı yarattı. Milliler Fransa'da şu ana kadar en ağır yenilgiyi yaşadı. Ay-Yıldızlıların kaptanı Arda Turan'a taraftarlar yoğun protestolarda bulundu.

EURO 2016 finallerine 1-0'lık Hırvatistan yenilgisi ile başlayan ve o maçtaki performansı ile eleştirilen Milli Takımımız, turnuvanın favorileri arasında gösterilen İspanya karşısında çok daha vahim bir oyun ve skora imza attı. Son 2 Avrupa Şampiyonası'nı zirvede tamamlayan İspanya ile oynanacak maç öncesi yaptığı açıklamada, “Kaybetme hakkımız var” gibi kafa karıştıran ifadeler kullanan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in öğrencileri, 90 dakika boyunca sahada hiçbir varlık gösteremedi ve 3-0'lık sonuçla finallerin şu ana kadar ki en ağır yenilgisini yaşadı.

VEDA HAZIRLIĞI

Topla oynamada yüzde 61'e 39 geride kalan, rakibin 6'sı isabetli (3'ü gol) 18 şutuna karşılık, 8 şut atıp kaleyi hiç tutturamayan Ay-Yıldızlılar, turnuvanın en kötü takımlarından biri izlenimi verdi. En güçlü yönü orta saha olmasına karşın bu bölgede bile 'ezilen' milliler, 34'te Nolito'nun ortasında Morata'ın kafasıyla geriye düştü. 3 dakika sonra ilk golün asistini yapan Nolito sahne aldı, Mehmet'in uzaklaştırmaya çalıştığı topu yerden ağlara gönderdi: 2-0. 48'de Alba'nın pasında Morata farkı 3'e çıkardıktan sonra oyunu rölantiye alan İspanyollar 2'de 2 yaparak ikinci tura yükselirken, turnuvaya “Biz bitti demeden bitmez” sloganı ile giden Ay-Yıldızlılar, 'başlayamadan' veda riski ile karşı karşıya kaldı.

BU KEZ BURAK YILMAZ

Fatih Terim, İspanya sınavının 11'inde Hırvatistan maçına göre tek değişikliğe gitti. Cenk Tosun'u kulübeye çeken tecrübeli hoca, ileri uçta Burak Yılmaz'ı tercih etti.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Milli Takımımızın D Grubu'nun favorisi olarak gösterilen İspanya ile oynadığı karşılaşmanın kadrosunda Hırvatistan mücadelesine göre tek değişikliğe gitti. Hırvatistan sınavında ileri uçta Cenk Tosun'u tercih eden deneyimli teknik adam, dün akşam ise o karşılaşmada sonraden sahaya sürdüğü Burak Yılmaz'a şans tanıdı. Kalede Volkan Babacan, sağ bekte Gökhan Gönül, sol bekte Caner, stoperde ise Mehmet Topal ile Hakan Balta görev yaptı. Ortala alanda da Selçuk, Ozan, Oğuzhan Hakan Çalhanoğlu ve Arda Turan şans buldu.

İSPANYA AYNI 11 İLE

Gruptaki ilk mücadelesinde Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 mağlup eden İspanya ise sahaya aynı kadro ile çıktı. Teknik direktör Vicente Del Bosque, karşılaşmaya yine De Gea, Juanfran, Ramos, Pique, Alba, Busquets, Iniesta, Fabregas, Silva, Nolito, Morata ilk 11'i ile başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Gomez'in yedek oturması Beşiktaş'ın elini güçlendiriyor
EURO 2016'da Türkiye gruptan nasıl üçüncü çıkar?
Türkiye 3. golü yiyince Yıldırım Demirören koltuğunu terk etti, Milliler protesto edildi

Spor Haberleri