Mevlüt'ten altı yıl sonra bir ilk!

Ligue 1 takımlarından Metz'in formasını giyen Türk futbolcu Mevlüt Erdinç, Nantes deplasmanında 3 gol atarak takımına 3 puan kazandırdı.

Fransa'nın Nantes şehrindeki Beaujoire Stadı'nda oynanan maçta Metz, 18 ve 45+3. dakikalarda Mevlüt Erdinç'in attığı gollerle ilk yarıyı Nantes karşısında 2-0 önde kapattı.

İkinci yarıda da rakibine gol şansı vermeyen Metz, 78. dakikada penaltıdan Mevlüt Erdinç ile bulduğu golle maçı 3-0 kazanmayı bildi. Mevlüt yaptığı "hat-trick" ile yıldızlaşırken, Metz, 4. haftası oynanan ligde maç fazlasıyla ikinci sıraya çıktı.

8 GOLÜN 5'İ MEVLÜT'TEN

Bu sonuçla, Metz 4 hafta sonunda ligde 3. galibiyetini aldı ve puanını 9'a çıkardı. Nantes ise topladığı 3 puanla 18. sırada yer alıyor.

Öte yandan, Mevlüt Erdinç, takımının attığı 8 golün 5'ine imza atarak gol krallığı sıralamasında ikinciliğe yükseldi.

KARİYERİNDE İKİNCİ KEZ

Mevlüt Erdinç, Ligue 1 kariyerinin ikinci hat-trick yaptı. İlki 13 Mart 2010'da Paris SG formasıyla Sochaux'ya karşıydı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Milli yıldız Mevlüt Erdinç Başakşehir'de
Mevlüt Erdinç Fransa'ya geri döndü
Mevlüt Erdinç: Teklif alırsam Galatasaray’a gelirim

Spor Haberleri