Merak edilen gol çizgisi teknolojisinin detayları

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Süper Lig’in ikinici yarısına başlamaya bir gün kala yaptığı açıklamada gol teknolojisinin Türkiye’de kullanılabileceğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, geçtiğimiz günlerde NTVSpor'da katıldığı bir programda gelecek sezondan itibaren gol çizgisi teknolojisini kullanabileceklerini söylemişti.

İlk Dünya Kupası’nda

Ensonhaber’in haberine göre Türkiye'de ve Avrupa'da birçok maçta topun kale çizgisini geçip geçmediği uzun yıllar tartışılmış ve FIFA gol çizgisi teknolojisinin bu tartışmalara son vereceğini düşünerek uygulamaya geçilebileceğine karar vermişti.

Sistem ilk olarak Fransa ile Honduras arasında oynanan 2014 Dünya Kupası grup karşılaşmasında kullanılmıştı.

DEMİRÖREN MÜJDELİ HABERİ VERDİ:

La Liga'da kullanılmıyor

La Liga haricinde Avrupa'nın 5 büyük liginin 4'ünde uygulanan bu sistem önümüzdeki sezon Spor Toto Süper Lig'e de gelecek.

Gol çizgisi teknolojisi nedir?

Gol çizgisi teknolojisi, elektronik araçlar vasıtasıyla topun çizgiyi geçip geçmediğini tespit ederek hakeme yardımcı olan bir sistemdir.

GOL ÇİZGİSİ TEKNOLOJİSİ GRAFİĞİ

Caen-Marsilya maçında yaşandı

Fransa Ligue 1'de dün oynanan Caen-Marsilya karşılaşmasında konuk ekibin golü, gol çizgini teknolojisi ile belirlendi.

Maliyeti sadece 250 bin Euro

Stadyumlara sistemin kurulabilmesi için bir kereye mahsus 250 bin Euro harcanması gerekiyor.

Teknolojiye yeni geçen Bundesliga'nın açıkladığı rapora göre kullanım için gereken maç başı operasyon maliyeti ise yalnızca 8 bin Euro...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Yıldırım Demirören'den kulüplere sert uyarı

Spor Haberleri