Meksikalı uyuşturucu kartelinden IŞİD'e tehdit

IŞİD'in, Orta Doğu'ya sevkiyat yapan Meksikalı uyuşturucu kartellerinin mallarını ele geçirip imha etmesi, Sinaloa kartelinin lideri El Chapo'yu çılgına çevirdi. Kartel'den IŞİD'e gönderilen mesajda örgütün yok edileceği söylendi.

[Karar]

Geçtiğimiz aylarda Meksika'nın en yüksek güvenlikli hapishanesinden kaçarak dünya gündemine oturan El Chapo lakaplı uyuşturucu baronu Guzman Lorea'nın, IŞİD'e bir tehdit mesajı gönderdiği ortaya çıktı.

Meksika'daki suç kartelleriyle ilgili haberler yapan Cartel Blog sitesine göre, Orta Doğu'daki savaşlardan doğan otorite boşluğu, kartellerin iştahını kabarttı. Uyuşturucu ticareti yaptıkları alanları bu bölgeye doğru genişleterek büyük paralar planlayan kartellerin hesap edemediği şey ise IŞİD'di. IŞİD mlitanlarının kartellere ait sevkiyatlara el koyması ve uyuşturucu maddeleri imha etmesi, Sinaloa Karteli'nin lideri El Chapo'yu çılgına çevirdi.

"Kalbinizi sökeceğiz"

Cartel Blog'un iddiasına göre kartelin doğrudan IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'ye şifreli olarak gönderdiği mesajda ağır küfür ve tehditler yer aldı. IŞİD militanlarını "asker değil, korkak" olarak niteleyen Kartel, IŞİD'i yok edeceği, militanların dillerini ve kalplerini sökeceği gibi tehditlerde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

El Chapo'nun yerine geçen Geron Gálvez yakalandı
El Chapo'nun gizemli ortağı El Mayo'nun hikayesi
New York'luları IŞİD'den Mafya koruyacak

Dünya Haberleri