Meksika'da 'Bücür' lakaplı Guzman'ın kasası Kral Midas da yakalandı

Meksika'da uyuşturucu ticareti yapan Sinaloa karteline ikinci darbe indirildi. Örgütün lideri "Bücür" lakaplı Guzman'ın ardından para kasası olarak ünlenen "Kral Midas" lakaplı Juan Manuel Alvarez Inzunza da yakalandı.

Meksika'da uyuşturucu ticaretiyle uğraşan Sinaloa kartelinin eski lideri, "El Chapo" lakaplı Joaqiun Guzman'ın ardından, örgütün para kasası 34 yaşındaki Juan Manuel Alvarez Inzunza da ülkenin güneyindeki Oaxaca eyaletinde ele geçirildi.

"Kral Midas" lakaplı Inzunza'nın şimdiye kadar Sinaloa karteli adına 4 milyar dolar uyuşturucu parayı çeşitli yollardan akladığı belirtiliyor.

Sinaloa kartelinin eski lideri Guzman'ın ardından örgütün para kasası "Kral Midas" lakaplı Juan Manuel Alvarez Inzunza da yakalandı.  

Kara para için şirketler ve döviz büroları kuran Inzunza'nın yıllık 300 ile 400 milyon dolar akladığı tahmin ediliyor.

Son 10 yılda 4 milyar dolar uyuşturucu parasını aklayan "Kral Midas"ın sadece Meksika'da değil, Kolombiya, Panama ve ABD'de de şirketler ve döviz büroları kurduğu ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

El Chapo Sean Penn'e verdiği gizli röportajdan yakalandı
Dünyanın en büyük mafya babası El Chapo yine kaçtı

Dünya Haberleri