Meksika Devlet Başkanı, ‘El Chapo’ Guzman'ın yakalandığını açıkladı ( El Chapo kimdir?)

Meksika Devlet Başkanı, 13 yıl kaçak hayatı yaşadıktan sonra 23 Şubat 2014'te yakalanan 12 Temmuz 2015'te tekrar kaçan uyuşturucu baronu ‘El Chapo’ Guzman'ın yakalandığını açıkladı.

Meksikalı uyuşturucu çetesi lideri Joaquin ‘El Chapo’ Guzman, yine yakalandı. 13 yıl kaçak hayatı yaşadıktan sonra 23 Şubat 2014'te yakalanan Guzman, 12 Temmuz 2015'te tekrar kaçmıştı.

Görev tamamlandı

Guzman, 23 Şubat 2014'te de yakalanmış; ancak 12 Temmuz 2015'te tekrar kaçmıştı. Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Twitter adresinden uyuşturucu baronu Joaquin "El Chapo" (kısa boylu) Guzman’ın yakalandığını duyurdu. Pena Nieto, “Görev tamamlandı: Onu ele geçirdik. Bütün Meksikalıları bilgilendirmek istiyorum; Joaquin Guzman Loera yakalandı” ifadelerini kullandı.

13 yıl kaçak hayatı yaşadıktan sonra 23 Şubat 2014'te yakalanan Guzman, 12 Temmuz 2015'te tekrar kaçmıştı.

‘El Chapo’ kimdir?

Joaquin Guzman, 60 yaşında ve dünyanın en ünlü uyuşturucu baronudur. Yıllar yılı Meksika'nın en fazla arananlar listesinde 1 numaraydı. Üstüne üstlük yıllar yılı Forbes dergisi tarafından belirlenen 'Dünyanın En Güçlü 1000 Kişisi' listesinde hep kendine yer buldu. 

Lakabı boyundan

Meksika'nın en büyük uyuşturucu ve organize şiddet çetelerinden biri olan Sinaloa Kartel'inin lideri Bücür, lakabını 1.68 olan boyundan alır. Çetesi ise ülkenin en kanlı, en yasa dışı çetelerinden biri olma özelliği taşır. Özellikle düşman çetelerle girilen mücadelelerde insanlık dışı infaz yöntemleri kullanılır ve on binlerce insan devlet-çete, çete-çete savaşlarında öldürülmüştür.

1993'te yakalandı

Bücür, ilk kez 1993 yılında yakalanmış ve ülkenin en güvenlikli hapishanesine gönderilmiştir. 8 yıl burada konaklayan Joaquin, 2001 yılında bir çamaşır sepetinin içinde kaçarak kayıplara karışmıştır ve 13 yıl boyunca firari olarak hayatına devam etmiş.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

El Chapo Sean Penn'e verdiği gizli röportajdan yakalandı
Ünlü uyuşturucu çetesi lideri El Chapo kimdir? El Chapo tekrar yakalandı

Dünya Haberleri