Mario Gomez'den Beşiktaş'a 4 milyon euroluk fatura

Alman santrforun karar için EURO 2016 sonrasını beklemesi en az 4 milyon euroluk faturaya neden oldu. Gomez, daha önce kalma opsiyonunu kullansa bin euro karşılığında bonservisi ile birlikte Kartal olacaktı.

[Karar]

SELİM YILDIRIM

Beşiktaş, transfer döneminin en ağır golünü geçen sezonki şampiyonluğun mimarlarından Gomez’den yedi... Yönetimin tüm çabalarına karşın kulüp kariyeri ile ilgili kararını EURO 2016 sonrasına bırakan tecrübeli santrfor, Siyah-Beyazlıları en iyi ihtimalle 4 milyon euro zarara uğrattı. Kiralık sözleşmesine göre kalma opsiyonunu daha önce kullanması halinde sadece bin euroya bonservisi ile birlikte Kartal olma ihtimali bulunan Gomez, bu opsiyonu vakitli kullanmadığı için Fiorentina’nın oyuncusu olarak kaldı.

BEDELİN YARISI BEŞİKTAŞ’IN

Bu da Siyah-Beyazlılara en az 4 milyon euroluk bir ek fatura çıkardı. Beşiktaş ile Fiorentina arasında bir süredir devam eden pazarlıkların, 4 milyon euroda el sıkışılması ile son bulduğu ve Gomez’in yeni sezonda da Siyah-Beyazlı formayı giyeceği öğrenildi. Bu gelişme taraftarı sevinrdirse de yönetim bin euroya bitireceği transfer için tam 4 milyon euro ödemek zorunda kaldı. Bu arada son anda bir pürüz çıkması ve Alman santrforun bir başka kulübe transfer olması durumunda bonservis bedelinin yarısı Beşiktaş’ın olacak.

YA AC MILAN YA ARJANTİN

Beşiktaş’ın şampiyonluğunda büyük katkısı olmasına karşın yeni sezonu problemlerle açan Jose Sosa’nın Milan’a ya da Estudiantes’e gitmek istediği öğrenildi. Sezon açılışına ve idmanlara katılmayan tecrübeli oyuncunun, eşinin ülkesine dönme arzusu nedeniyle Arjantin’e sıcak baktığı vurgulandı. Yıldız oyuncunun menajeri ise “Milan yıllık 2.2 milyon euro, Beşiktaş ise 1.9 milyon euro önerdi. İlk tercihi Milan, olmazsa Arjantin’e dönmek istiyor” açıklamasını yaptı. Bu arada tesislerde olmasına karşın idmanlara çıkmayan Sosa, teknik direktör Şenol Güneş’in hışmına uğradı. Güneş’in, tecrübeli futbolcuya “Antrenmanlara katılmıyorsan tesislere de gelme” restini çektiği ileri sürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Fenerbahçe Gökhan Gönül transferine misilleme yaptı: Bir İsmail masalı
Beşiktaş İsmail Köybaşı paylaşımını sildi
Milli futbolcu Beşiktaş'tan resmen ayrıldı

Spor Haberleri