Maaşlara kallavi zam geldi! Yüzde 36'lık zam resmen duyuruldu: Listedekiler artık 7.125 TL maaş alacak!

Vatandaşın en çok araştırdığı konular arasında maaş zamları yer alıyor. Peki hangi maaşlara yüzde 35 zam yapıldı? Tüm detaylar haberimizde.

Emekli vatandaşlara yapılan 2 bin TL zam sonrasında vatandaşın zam araştırması da hız kazandı. Peki hangi maaşlara zam yapıldı? 7 bin 125 TL olan maaş hangileri? Kimler alabilir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

O MAAŞLARA YÜZDE 35 ZAM KESİNLEŞTİ

En düşük emekli maaşlarına yapılan 2 bin TL zam sonrasında maaşlar 7 bin 500 TL oldu. Emekliye yapılan zam sonrasında ilk yükselen maaş eşi olmayan kadınların ve yetimlerin aldığı maaş oldu. Bu kapsamda maaşlara yüzde 36 zam yapıldı. 2023 senesi için birçok maaşa zam yapılırken yeni zamlanan maaşlardan biri de bu maaş oldu. 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşından 8.8 milyon emeklinin faydalanması bekleniyor. Eşi olmayan kadınların ve yetimlerin aldığı maaşlar da Nisan ayında zamlı haliyle hesaplara yatacak. Zamlardan etkilenen bir diğer ödemeler de emeklilerin bayram ikramiyeleri oldu. Bayram ikramiyeleri bu sene 2 bin TL toplam 4 bin TL olarak hesaplara yatacak. Eşi olmayan kadınların ve yetimlerin aldığı maaş 5 bin 625 TL, ikramiyeleri ise 1.500 TL oldu. Bu kapsamda vatandaşlar Nisan ayı için 7 bin 125 TL ödeme alacak.

Hayat Haberleri