Lüksemburg: Türkiye NATO'ya güvenmesin

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn'dan skandal bir açıklama geldi. NATO'nun, Türkiye nedeniyle Rusya ile gerginlik içine girmemesi gerektiğini söyleyen Asselborn, Ankara'ya 'NATO'ya güvenme' mesajı gönderdi. Lüksemburglu bakanın bu görüşünün NATO'nun resmi görüşünü ne kadar yansıttığı merak ediliyor..

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean  Asselborn, “NATO, Türkiye ile Rusya arasındaki son gerilim nedeniyle, Rusya ile askeri bir gerginliğin içine çekilmesine izin vermemeli” dedi.

Der Spiegel'e verdiği mülakatta NATO Anlaşması’nın 5. maddesine de atıf yapan Asselborn, bu maddenin ‘İttifak’a üye bir ülkenin tartışmasız şekilde saldırıya uğraması' halinde geçerli olacağının altını çizdi. Madde, bir NATO üyesinde yapılan saldırının bütün NATO'ya yapılmış kabul edilmesini öngörüyor.

Türkiye ile Rusya arasında geçtiğimiz yıl Kasım ayında yaşanan uçak krizi iki ülke arasındaki ilişkileri bozmasının yanısıra Rusya'yı NATO ile de karşı karşıya getirmişti. Rusya'nın Suriye ve Ukrayna'daki saldırgan tutumu da NATO ile zaman zaman gerginlik yaşanmasına neden oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Başbakan Yardımcısı Türkeş'ten Lüksemburg'a NATO tepkisi
Rusya Başbakanı Medvedev: Yeni Soğuk Savaş başladı

Dünya Haberleri