Bilgi Kuramı dersi nedir? gibi soruya yanıt arıyorsanız haberimize bakabilirsiniz. Bakan Selçuk tarafından açıklanacak yeni eğitim sistemi öncesi ayrıntılar paylaşıldı. Bu yeni sistemde birçok köklü yenilik yer alırken, bunlardan en dikkat çekeni ise Bilgi Kuramı dersi oldu. Konu ile ilgili bilgisi olmayanlar Bilgi Kuramı dersinin ne olduğunu ve hangi yıl, kaçıncı sınıfta görüleceğini araştırıyor. Peki Bilgi Kuramı dersi nedir, neden zorunlu? İşte detaylar…
Bilgi Kuramı dersi nedir, ne işe yarar?
Bilgi Kuramı dersi öğrencilere bilginin doğasını sunarak Diploma Programında özel bir görev üstlenmektedir. Dersin hedefi, öğrencilerin bilgi alanları arasındaki ilişkileri, kendi bakış açılarını ve bilginin paylaşıldığı toplumun bakış açılarını kavramalarını ister.
Bilgi kuramı; bilginin nicelikselleştirilmesi ile alakalı bir uygulamalı matematik ve elektrik mühendisliği dalı olarak karşımıza çıkar. Bilgi kuramı; Claude E. Shannon tarafından güvenli bir biçimde veri depolama, sıkıştırma ve iletme gibi sinyal işleme işlemlerinin kısıtlarını bulmak adına geliştirilmiştir.
Yeni eğitim sistemi nasıl olacak?
12. sınıflarda ders saatleri azaltılıp destek çalışmaları getirilecek, ders sayısı azaltılacak, yeni lise sistemi ilk olarak 2020-21 yılında 9.sınıflardan başlayacak ve kademeli geçiş yapılacak, liselere Kariyer Ofisleri açılacak, yaparak uygulayarak öğrenme ağırlık kazanacak, her öğrenci üniversitedeki gibi kendi istediği dersleri seçecek, 12.sınıfta yenilikçi dersler gelecek ve Bilgi Kuramı zorunlu ders hâline gelecek…
Yeni eğitim sistemi ne zaman açıklanacak?
Yeni eğitim sistemi 18 Mayıs tarihinde Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanacak.