LGS Türkçe soruları ve cevapları sınava giren yaklaşık 1 milyon öğrenci tarafından merakla bekleniyor. 2018 LGS Türkçe soru ve cevap anahtarını haberimizin devamıonda bulabilir netlerinizi hesaplayabilirsiniz. LGS soru ve cevap anahtarı 4 Haziran pazartesi günü açıklanacak.
Bu sene ilk kez yapılan LGS'ye katılım yüksekti. Sınav sonrası öğrenciler MEB'den gelecek açıklamaları heyecanla bekliyor. MEB tarafından yayınlanacak olan LGS sınav soru cevapları ne zaman açıklanacak merak edilirken bakanlık cevap anahtarlarının 4 Haziran'da açıklanacağını belirtti. Bakanlığın daha önce yaptığı açıklamalara göre LGS sonuçları 22 Haziran’da öğrencilere açıklanacak.
LGS'YE İTİRAZ NASIL YAPILIR?
Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” veya T.C. Ziraat Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Halk Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Vakıflar Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı ya da şubeden, ayrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.
LGS’DE ÇIKAN 20 TÜRKÇE SORUSU VE CEVABI
Adaylar soruları inceleyerek Türkçe testinden kaç net yaptıklarını tahmini olarak hesaplayabilirler. İşte Türkçe soruları ve cevap anahtarı...
Türkçe, İnkilap Tarihi, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden oluşan LGS, Türkiye çapında tamamlandı. Toplamda 100 sorudan oluşan sınavda öğrencilere 20 Türkçe sorusu soruldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen LGS‘nin Türkçe soruları ve cevaplarını yayımladı.
LGS SAYISAL SORULARI VE CEVP ANAHTARI PDF İNDİRMEK İÇİN TIKLA
LGS SÖZEL SORULARI VE CEVAP ANAHTARI PDF İNDİRMEK İÇİN TIKLA
SONUÇLAR 22 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK
LGS’nin tamamlanmasının ardından rahat bir nefes alan öğrenciler, şimdi de MEB’in sonuçları açıklamasını bekleyecek. Bakanlığın daha önce yaptığı açıklamalara göre LGS sonuçları 22 Haziran’da ilan edilecek. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirme işlemlerinin detayları ‘Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alacak.
SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ
Merkezî Sınava katılacak olan öğrencilerin puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek puan ötüründe hesaplanacaktır.
a. Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.
b. Her bir öğrencinin her bir ders testine ait ham puanı; ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.
c. Her bir ders testinin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.
ç. Ham puanlar, her bir ders testi ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her ders testinin standart sapması hesaplanır.
d. Öğrencilerin her bir ders testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.
e. Her alt test için hesaplanan standart puanlar, Tablo-2’de verilen katsayılar ile çarpılarak her bir alt testin ağırlıklı standart puanları bulunur.
f. Yabancı dil ve/veya din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden muaf olan öğrencilerin yabancı dil ve/veya din kültürü ve ahlak bilgisi ağırlıklı standart puanı, bu öğrencilerin o testler dışındaki diğer testlerin ağırlıklı standart puan toplamının, bu testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puan toplamına bölümünün, o testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puanla çarpılması ile elde edilir.
g. Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.
ğ. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.
h. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 9/12/2016 tarihli ve 29913 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 69 uncu maddesiyle, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin ikinci fıkrasına eklenen “Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.” hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.