LGS 2019 matematik zor muydu yoksa kolay mıydı? sorusu, sınava giren öğrenciler tarafından merak ediliyor. Yaklaşık 1 milyon öğrenci iyi bir lisede eğitim görmek için bugün LGS sınavına girdi. Sayısal ve sözel olarak iki oturumda yapılan LYS 2019 sınavının ardından öğrenciler en çok matematik sınavında zorlandı. Sözel bölümde T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, Türkçe, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi, sayısal bölümden de fen bilgisi ve matematik dersleri bulunuyor. Peki LGS 2019 matematik zor muydu? İşte LGS 2019 matematik soruları ve yorumları…
2019 LGS'DE MATEMATİK ZOR MUYDU?
2019 LGS sınavına giren öğrencilerin çoğu, matematiğin zor olduğunu söyledi. LGS sınavına giren yüz binlerce öğrenci, birçok konuyu zorlanmadan yaptıklarını, ancak matematiğin zor olduğunu ifade etti. Kimisine göre de matematik de zor değildi.
2019 LGS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN
SONUÇLAR 24 HAZİRAN'DA
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığınca 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan LGS kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Merkezi sınav sonuçları 24 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Sınavın birinci bölümünde 50 soruluk sözel alan için 75 dakika süre verilirken 40 soruluk sayısal alan testinden oluşan ikinci bölüm ise 80 dakika sürdü. Tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla belirlenen yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilen sınav, iki bölüm halinde uygulandı. MEB'in "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına ilişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu"nda yer alan takvime göre, merkezi sınav sonuçları 24 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. LGS kapsamındaki merkezi sınavla Türkiye genelinde bin 531 liseye öğrenci yerleştirilecek. Okulların toplam kontenjanı 139 bin 660 olarak açıklandı.
YORUM VE ANALİZ GÜCÜ ÖLÇÜLECEK
Bakanlığın yayınladığı kılavuza göre, her alan için 8’inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlara göre öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç gibi becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak. 2017 Aralık ayında MEB tarafından yayınlanan örnek soruları yorumlayan uzmanlar da, “anlama ve yorumlama” gücünün öne çıkacağını söylemişti. Örnek sorular yayınlandığında bakanlığın sitesinde yapılan açıklamada ise, “Eğitim sisteminde yer alan öğretim programlarının hedefleri, öğrencilerin okulda ne öğrendiği ve öğrendikleriyle neler yapabildikleri üzerinde yoğunlaşacak. Bu doğrultuda sınavla öğrenci alan liselere yerleştirilme sınavı, 8’inci sınıf kazanımlarıyla birlikte kazandırılmak istenen becerilere odaklanan bir sınav olacak” denilmişti.