Lehlerden İsviçre’ye ‘Xhaka’: İsviçre 5-6 Polonya

Polonya, normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta İsviçre’yi penaltılar sonunda 6-5 yenerek bu organizasyonda ilk kez çeyrek finale çıktı. Lehler tüm penaltılarını gole çevirirken İsviçre’de Xhaka topu dışarı atıp takımını yakan isim oldu. Maç sonu Polonyalı futbolcular İsviçreli taraftarların önünde sevinince ufak çaplı bir kriz yaşandı.

[Karar]

EURO 2016’da son 16 turunun ilk maçında Polonya, 120 dakikası 1-1 biten maçta güçlü rakibi İsviçre’yi penaltılarda 5-4, toplamda 6-5 yenerek adını çeyrek finale yazdı.

Maçın ilk yarısında Polonya rakibine göre daha fazla pozizyona giren taraftı. Nitekim 39. dakikada hızlı gelişen atakta sağ kanattan Grosicki rakibinden sıyrılıp, üç oyuncu arasından ortasını arka direğe gönderdi. Demarke pozisyonda kalan Blaszczykowski topu ağlara gönderdi: 1-0.

MUHTEŞEM GOL

İkinci yarıdaysa futbolseverler yüksek tempolu ve bol pozisyonlu bir mücadele izledi. İsviçre bilhassa son 20 dakikada rakibi üzerinde büyük baskı kurdu. 73’te kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan Rodriguez’in serbest vuruşunda kaleci Fabianski topu köşeden çıkarırken 78’de Seferovic’in şutunda top üst direkten döndü. ‘Saatçiler’ aradıkları golüyse 82’de buldular: Savunmadan seken topa ceza sahası çizgisi üzerinde gelişine Xherdan Shaqiri röveşatayla muhteşem vurdu ve organizasyonun en güzel gollerinden birine imza attı: 1-1.

90 dakika 1-1 biterken özellikle ikinci uzatma devresinde İsviçre baskılı oynadı ancak Eren Derdiyok iki pozisyonda Fabianski’yi geçemedi ve maç penaltılara kaldı. Penaltılarda Polonya Lewandowski, Milik, Glik, Blaszczykowski ve Krychowiak’la tüm atışlarını gole çevirerek beşte beş yaptı. İsviçre’de Lichtsteiner, Shaqiri, Schär ve Rodriguez başarılı olurken, ikinci atışı gerçekleştiren Xhaka meşin yuvarlağı dışarı attı. Polonya böylece galip gelerek adını çeyrek finale yazdırdı.

AAAH AH DEDİRTEN MAÇ

Bir Görüş / Bülent Tuncay

Takım halinde uyumun üst düzeyde olduğu Polonya’nın iki önemli eksiği vardı, Lewandowski’nin bir Ronaldo olmaması, diğeri de orta sahalarında bir Modriç’in bulunmaması. Bu da onları sıradan bir takıma dönüştürüyor. İsviçre ise ev sahipliğini yaptığı BM gibi. 14 yabancı var kadrosunda. 4’ü Arnavut. O Arnavutlar’dan Shaqiri’nin ‘inadı’ maçı uzatmaya götürdü ve hak ettiği turu aldı. Büyük turnuvalarda uzatmalar artık sıradan hale geldi. Dünya uzatma olmadan doğrudan penaltılara geçmeyi artık tartışmalı. Maçtan geriye kalan tat ise şu: Bunların olduğu yerde niye biz yokuz?

STAT: Geoffroy Guichard

HAKEMLER: M. Clattenburg, S. Beck, J. Collin (İngiltere)

İSVİÇRE: Sommer 7, Lichtsteiner 6, Rodriguez 7, Djourou 6, Schar 7 ,Xhaka 7, Behrami (Dk. 77 Fernandes) 7, Dzemaili7 (Dk. 58 Embolo) 5, Shaqiri 8, Seferovic 7, Mehmedi 5 (Dk. 70 Eren) 6

POLONYA: Fabianski 7, Pazdan 6, Jedrzejczyk 7, Glik 7, Piszczek 7, Maczynski 7, (Dk. 101 Jodlowiec) 6, Krychowiak 7, Grosicki 6 (Dk. 104 Peszko) 5, Blaszczykowski 7, Milik 7, Lewandowski 7

GOLLER: Blaszczykowski (Dk. 39), Shaqiri (Dk. 82)

SARI KARTLAR: Schar, Djourou / Jedrzejczyk, Pazdan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Griezmann çeyrek finalin kapısını açtı: Fransa 2-1 İrlanda
Avrupa'da Galler destanı!: Galler 1-0 Kuzey İrlanda
İtalyan medyası: Elenirsek bahanemiz Cüneyt Çakır!

Spor Haberleri