Le Pen: Fransa'ya sığınmacı girişi durdurulsun

Fransa'da Marine Le Pen'in lideri olduğu aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi (FN), Paris'te IŞİD tarafından düzenlenen saldırıların ardından ülkeye sığınmacı girişinin durdurulmasını talep etti.

FN'den yapılan yazılı açıklamada, "Avrupa'ya her gün binlerce sığınmacının geldiği ve terör saldırısını düzenleyenlerden birisinin geçen ay Yunanistan'a giriş yaptığının ortaya çıktığı" belirtilerek, "Parti lideri Le Pen bu yüzden Fransa'nın derhal ülkeye sığınmacı alımını durdurmasını istiyor" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, sığınmacı olarak ülkeye giriş yapanlar arasında çok sayıda teröristin olabileceği iddia edildi.

Paris'i 13 Kasım'da kana bulayan saldırılarda en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi de yaralanmıştı. Altı farklı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.

PARİS/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Fransa'da yerel seçimleri aşırı sağcı Ulusal Cephe kazandı
Le Pen, Müslümanlara hakaretten yargılanacak

Dünya Haberleri