Lavrov: Türk Dışişleri'nden yeni bir şey duymadık

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Lavrov'un görüşmesine ilişkin Rus tarafından ilk açıklama geldi. Lavrov "Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan yeni bir şey duymadık" dedi.

Lavrov-Çavuşoğlu görüşmesi, Rusya ile Türkiye arasında ‘uçak krizi' ardından yapılan ilk doğrudan temas olması açısından büyük önem taşıyordu. Lavrov ve Çavuşoğlu, 24 Kasım'da Rus uçağının sınır ihlali sonrası düşürülmesinden 1 gün sonra telefon görüşmesi yaptı ancak yüz yüze görüşmemişti.

"Yeni bir şey duymadım"

Lavrov, Çavuşoğlu'ndan Rus uçağının düşürülmesi konusunda yeni bir şey duymadığını belirtti.

avrov gazetecilere şu açıklamayı yaptı: "Çavuşoğlu ile ricası üzerine bir araya geldik. Yeni hiçbir şey duymadık. Türk Bakan, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı adımları bir kez daha doğruladı. Tüm normlar çiğnenerek bizim uçağımızın düşürüldüğü ilk günden itibaren söylediklerimizi doğruladık."



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bakan Çavuşoğlu, Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matvienko ile bir araya geldi
Lavrov, Putin'e Çavuşoğlu görüşmesini anlattı
Çavuşoğlu'ndan Lavrov görüşmesi sonrası ilk açıklama: Üzüntülerimizi dile getirdik

Dünya Haberleri