Lavrov, Putin'e Çavuşoğlu görüşmesini anlattı

Rusya Devlet Başkanı'nın Basın sözcüsü Dmitri Peskov, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türk mevkidaşı ile Su-24 tipi uçağın düşürülmesi hakkında yaptığı görüşmeyi Putin'e aktardığını bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı'nın sözcüsü Dimitri Peskov, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile dün yaptığı görüşmeyi Putin'e aktardığını açıkladı.

"Lavrov Putin'e aktarıyor" 

Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanı, Devlet Başkanı'na tüm görüşmelerini düzenli olarak aktarıyor" dedi.Dün Türkiye ile Rusya arasında uçak krizinin ardından ilk yüz yüze temas gerçekleşmişti.

Çavuşoğlu: İlişkilerimizi eski günlerine götürürüz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Lavrov, AGİT zirvesi için bulundukları Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, her iki tarafın da gerilimi tırmandırmayı istemediğini, farklılıkları giderip ilişkileri düzeltme arzusunda olduğunu belirterek, "Eminim duygusallık geçtikten sonra aklıselim kazanır ve ilişkilerimizi eski günlerine götürürüz" dedi.

Lavrov: Yeni bir şey duymadık

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise, “Türk tarafından yeni bir şey duymadık, daha önce ne söylüyorlarsa onu tekrarladılar. Bu durumda, bir Rus atasözünün dediği gibi, kimin şapkası yanıyorsa o düşünsün” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Lavrov: Türk Dışişleri'nden yeni bir şey duymadık
Çavuşoğlu'ndan Lavrov görüşmesi sonrası ilk açıklama: Üzüntülerimizi dile getirdik

Dünya Haberleri